Creatief onderweg: hondenspeeltjes in fleece | www.DOGvision.beCreatief onderweg: hondenspeeltjes in fleece | www.DOGvision.be

Een tijdje geleden zocht ik alle gehavende speeltjes bij elkaar voor een uurtje geduldig lapwerk. Vullingen werden weer op hun plaats gebracht, buikjes dicht genaaid, pootjes weer aan lijfjes gezet enzovoort. Al die zachte speeltjes, ze zijn er dol op (vooral Mogwai), maar ze gaan ook niet zo heel lang mee (vooral door Oona dan, Mo heeft zelfs haar puppyspeelgoed nog). Niet zo lang na het lapwerk wandelde ik de living weer binnen om tussen de poten van een hoogst onschuldige Oona een geexplodeerd speeltje te vinden… Hoog tijd dus om wat extra speeltjes te maken. Ik zocht wat restjes fleece bij elkaar, sneed wat reepjes en nam deze mee op de rit van Zweden naar België.

Hoe ik een vierkante macramé moest frutselen, wist ik nog wel uit mijn scoutstijd, maar nu wilde ik heel graag een ronde versie maken- en ik had werkelijk geen idee hoe ik dat voor mekaar moest krijgen. Gelukkig wist Mr. Google me weer raad te geven en ik gebruikte uiteindelijk deze handleiding van Dalmation DIY. Super leuke blog trouwens. Blijkbaar heet de knoop ’twisted box knot’. Eigenlijk werkt het net hetzelfde als de gewone vierkante maar leg je de repen diagonaal in plaats van recht.

Creatief onderweg: hondenspeeltjes in fleece | www.DOGvision.be

De doggies zijn in elk geval al fan! Mogwai en Oona sleuren en grommen en de winnaar loopt dan snel een toertje rond te tafel om zich op te warmen voor de volgende ronde :-). Heerlijk om te zien.
Creatief onderweg: hondenspeeltjes in fleece | www.DOGvision.be

Write A Comment