Een spannend pakket van Hurtta arriveerde net op tijd voor de hittegolf:

Twee zomers gekleurde zwemvesten, eentje voor Oona en eentje voor Lizzie konden meteen na het uitpakken getest (en goedgekeurd) worden, want zelfs vroeg in de ochtend was het reeds snikheet en de doggies hadden nood aan wat actie! En terwijl wij nog even het waterspeelgoed verzamelden en ik Oona en Lizzie richting het water zag rennen in hun rozerode zwemvesten, kon ik niet anders dan denken aan twee zomerse bosaardbeitjes (smultron op z’n Zweeds) – vandaar dat we ze nu liefkozend The Strawberries noemen als ze hun vestjes aan hebben :-D.

Een leuke zwemvest gaat Lizzie natuurlijk niet zomaar overtuigen om plots te transformeren in een waterrat- neenee, Lizzie houdt het bij voorkeur droog én warm. Voor haar is de vest bedoeld als veiligheidsvest tijdens het suppen. Bij Oona, die dan weer niet zo’n fan is van stilzitten op de sup, is de vest supernuttig als ondersteuning bij het zwemmen en het helpt haar om haar onzekerheden te overwinnen. Als je haar nu het water ziet instormen, zou je bijna denken dat ze met een liefde voor water werd geboren maar niets is minder waar.
Toen Oona vanuit Bosnië bij ons kwam wonen, was de wereld wit en koud. Alles bevroren. We wandelden overmeren en doken in de sneeuw. Dan plots werd het lente en smolt die witte wereld rondom ons weg. Als sneeuw voor de zon smolten ook Oona’s zekerheden in het leven. Plots was er vloeibaar water en natte pootjes. Plots zakte ze weg waar ze voordien kon lopen. En plots leek alles in beweging. Vloeibaar water (en we hebben hier veel meren) werden een bron van paniek.
Mét zwemvest en koekjes leerden we haar stap voor stap om het water te waarderen en elke zomer boekten we meer vooruitgang. Vooral los komen van de bodem en de sprong wagen, dat duurde een hele tijd.

Deze zomer hopen we, als ze er klaar voor is, nog meer grenzen te verleggen en haar wat verder en langer te laten zwemmen. Zo kan ze ook op warme dagen stoom aflaten en haar spieren trainen. In vergelijking met Mogwai en Lizzie heeft ze meer moeite met warmte, dus waterpret doet haar enorm deugd!


Met dank aan Hurtta voor de zwemvesten!

@dogvision.eu

On hot days we don’t go for walks but go swimming instead. Great to have a fresh start of the day, but also a fun way to stay active-and to have happy and satisfied dogs ?. #hurttaadventurer2022 #hurttacollection @hurttacollection #swimmingdog #dogmom #doglover #activedogs #outdoorswithdogs #dogfun #mutt #bordercollie #lakelife #dogsoftiktok #honden #hondentiktok #activelifestyle #countryside

♬ Switch – Arsenal

Write A Comment