Leibanden, halsbanden, jassen, verzorgingproducten, de voorraad hondenpoepzakjes… de collectie hondenspullen leek wel steeds ergens te liggen waar we niet keken. Plek voor onze eigen jassen hadden we al niet meer, Joeri dacht steeds dat er geen zakjes meer waren en vond nooit de juiste leiband, haha.

“Dat kan beter”, dacht ik op een dag waar een sneeuwstorm woest rond het huis raasde en ik wijselijk besloot om thuis te blijven in plaats van in mijn atelier te gaan werken. Tot dan namen de hondenspullen een deel van de keuken over en een kast in de hal en hadden we enige organisatie steeds uitgesteld omdat we wilden renoveren. Dat plan om de boel hier aan te pakken, zit momenteel even in de ijskast- maar niet die in onze keuken. Jammer, doodjammer, maar er zijn ergere dingen in de wereld waardoor we dat makkelijk kunnen relativeren.
Met een vuilzak in de hand was ik reeds van start gegaan met de lenteschoonmaak want oh die langere dagen en het mooie weer zorgde voor veranderings-kriebels! Een paar hondenspeeltjes waren nu echt wel op, die knoken van onder de sofa zullen ze toch niet missen, en medicatie van Ravasz had ik blijkbaar ook nog steeds staan. Hopla, weg ermee.

Door al mijn ‘creatief materiaal’ zijnde verf, penselen, leder tools en meer, te verhuizen naar mijn atelier, was er een kleine kamer vrij gekomen die nog geen nieuwe bestemming had gekregen, behalve dan ‘rommelkot’. Je weet wel, de plek waar je alles zet dat tot dan geen definitieve locatie had. Marie Kondo zou er een floeren geraaktheid van krijgen. Eureka! Missie 1: de rommelkamer opruimen. Missie 2: de hondenspullen wassen en organiseren in de vrijgekomen kast.

Alle dozen en manden die ik tot nutoe gebruikte, hadden we al in huis, vandaar dat ze visueel niet echt matchen of misschien wat verloren lijken de staan. Als je naar de winkel zou gaan, kan je dozen enzo uitzoeken die de ruimte optimaal gebruiken, maar ik plan deze structuur eerst een tijdje te gebruiken om dan te zien wat ik misschien nog kan veranderen of nodig heb.

De collectie halsbanden
Dol op tags 🙂 (en de zijn nuttig hier)
Nog niet zeker of ik de harnassen op een hanger wil, of misschien in een mand? Wat denk jij?
Netjes gewassen en gestreken, de bandanas en andere accessoires (en achteraan een doos met reisspullen)
Het is echt een hondenhoekje aan het worden! 🙂

Missie volbracht! De hondenspullen slingeren niet langer overal rond en alles heeft een voorlopige plek. De komende weken/maanden kunnen we dan rustig bekijken of we nog meer willen doen.

Eén van de ideetjes is bijvoorbeeld om wat planken aan de muur te hangen om ook alle hondenboeken op deze plek te verzamelen. Misschien nog wat extra foto’s ook voor de gezelligheid?

Write A Comment