DOGvision staat voor natte neuzen, kwispelende staarten en modderpoten. Curieuze neuzen op avonturen groot en klein. Gezellig samen opgekruld onder een warm deken na een sneeuwwandeling of voluit spetteren in het water onder de middernachtzon.

DOGvision, dat is samen erop uit trekken en al die mooie momenten samen haarscherp vastleggen. Beelden om luchthartig op terug te  blikken, beelden om te koesteren.

DOGvision maakt geen onderscheid in ras of rasloos, in vier poten of minder, jong of oud, weelderige krullen of een sierlijke snor. Elke hond verdient een trouwe baas, liefdevolle knuffels en een warme thuis- en als het aan ons ligt, ook een hele reeks mooie foto’s.

Fotografie ging nooit over het botweg indrukken van de knop van een machine (hoewel ik er een diploma voor haalde). Het gaat altijd over het vangen van de persoonlijkheid, de passie in de ogen, de avonturen en alle dingen die de herinneringen creëren die we voor altijd zullen koesteren. Foto’s maken gaat net zo goed over het proces als over het eindresultaat. De trucs die we oefenen, de plaatsen die we verkennen, de nieuwe activiteiten die we proberen, … het is de zoektocht naar het best mogelijke hondenleven, vastgelegd in hoge resolutie. Scherp, kleurrijk en het verhaal van de liefde voor honden delen zoals ze zijn, hoe ze ons hart raken en ons leven compleet maken.

Met DOGvision wil ik jouw prikkelen en inspireren. Misschien droom je wel van je eigen zaak, zoek je inspiratie om als professioneel hondenfotograaf aan de slag te gaan of wil je de mogelijkheden verkennen om met je eigen hond voluit voor het avontuur te gaan. Wat je ook zoekt, welkom hier!

Voor een inkijk in ons dagelijks leven kan je ons volgen op Instagram, op Facebook kan je deelnemen aan de #TongueOutTuesday om zo onze feeds op te vrolijken met grappige snoeten en op de blog kan je verhalen lezen over onze reizen, fotografie, diy en meer.

Oona

Padvinder

Geen eekhoorn blijft onopgemerkt met Oona in de buurt, geen onverwacht spoor onaangekondigd. Deze padvinder zet al haar skills in om de groep van onheil te behoeden tijdens expedities. Ze is een expert in camouflagetechnieken en weet perfect wanneer ze die moet inzetten.

Oona komt oorspronkelijk uit Bosnië en leeft nu dankzij Stichting Idemo ver weg van hondenvangers en andere griezels.
Bijnamen: Pompon, Pony, Boontje, Patatje, Dikke Rosse
21/09/2016

 

Mogwai

Chief of staff

Rennen door de bossen en langs de velden, zwemmen in meren, lange tochten over bevroren meren, kayakken en meelopen met de fiets zijn maar een paar activiteiten waar Mogwai helemaal dol op is en waar ze zich dan ook 100% in geeft.
Mogwai is een echte Border Collie; energiek, loyaal, gefocust en zeer gevoelig.
Toch is ze in huis een snoezepoes die meestal aan onze voeten ligt te slapen- of ons overal volgt.
Bijnamen: Mo, Mogzilla, Motchi-mo
03/03/2013

 

 

Lizzie

Junior scout

Sinds juni 2018 exploreert de Griekse Lizzie samen met ons de wereld. Ze is super nieuwsgierig maar ook wat onzeker, dol op eten en rennen met Oona. Ze wil alles op z’n minst een keer proberen, van fruit plukken tot lopen op water. Lizzie heeft een hekel aan zwemmen en kan het minst goed tegen koude.
Lizzie is een echte knuffelkont die liefst tegen je aan onder een dekentje ligt te slapen. Ze is trouwens grote fan van sauna’s.
Lizzie adopteerden we via Adopt Cretan Paws.

Bijnamen: Lizardus, Spriet, Frietje, Lizzie Lizard.
20/01/2018

 

Fenne

Fenne

Fotograaf/kunstenaar

Hondenliefhebber tot de tiende macht, fotograaf/kunstenaar, verhalenverteller. Nieuwsgierigaard en warhoofd met een fascinatie voor sneeuw en ijs. Dromer, denker doe-er.
www.Fenne.be

Joeri

Computer wizard

Hondenliefhebber, jogger, kan geen nee zeggen tegen de smekende blik van Mogwai. Passie voor veggie experimenten en vegan kaas. Zoekt digitale Easter eggs.

Ziggy

Muse

Ziggy is de muse waarmee het hele DOGvision-verhaal van start ging. Een adoptie hondje met een hart van goud en ogen die alles lijken te begrijpen. Mijn beste maatje, mijn Engeltje.
Bijnamen: Zigje, Ziggy-wiggy, Stardust.

15/03/2002 – 04/01/2017

 

Ravasz

Senior vice president

Voor Ravasz was niets zo belangrijk als eten. Hij heeft een zwak voor gedragen sokken en geurkaarsen. Ravasz is nieuwsgierig, moedig, zelfzeker, heeft een groot rechtvaardigheids gevoel en een sterke eigen wil maar let steeds goed op zijn groep.

Bijnamen: Ra-Vas-qui-rit, Kirri, Vasje, Kopootje.

28/05/2005 – 22/05/2018

Eclips

Eclips is het eerste Hachiko-hondje waar we gastgezin voor waren. Een superleuke ervaring (met de hond naar de cinema of dierentuin is eens wat anders), een beetje hartzeer wanneer je ze moet afgevern, maar bovenal aan onbeschrijfelijke trots wanneer je ze aan het werk ziet met haar nieuwe baasje. Enkel aan winkelen heeft ze nog steeds een hekel.

11/01/2009

Bijnamen: Wollebol, Wollie

Hummer

Hummer was het 2e Hachiko hondje dat ons als gastgezin kreeg en een heel ander type dan Eclips. Ze kon met een speciaal snurkje je aandacht vragen en was als puppy een echte schoenendief!

Bijnamen: Humpty Dumpty

26/07/2011 – 14/07/2020