Hondenverjaardag, www.DOGvision.be

Gelukkige verjaardag Oona!! xxx

We moesten wel even flink nadenken en tellen om te beseffen dat ons kleine Oontje reeds haar vijfde verjaardag viert-waar is die kleine ukkepuppepuber naartoe? Onder haar kin verkleuren de haartjes reeds zilver maar verder is ze nog net zo onhandig, ontstuimig, en speels. Elke ochtend doet ze samen met Lizzie aan ochtendgym op ons pas opgemaakte bed- ideaal zo vlak na hun ontbijt ๐Ÿ™‚
Met Mo kan ze dan weer het best buiten ravotten. Lekker wild en luid is hun favoriete stijl.

De lijst met troetelnamen is in die vijf jaar wel steeds langer geworden:
– Oontje
– Oontjeboontje
– Onieponie
– Pony
– Pompon
– Pomponpidonneke
– Dikke Rosse (Lizzie is spriet)
– (Lief klein) Patatje
– De Pon
– Ruifbal

Een nieuwe gewoonte die ze ontwikkelde het voorbij jaar is vragen om mee te mogen met Joeri als hij gaat winkelen- en zeuren als hij haar durft thuis te laten. We begonnen haar vaker mee te nemen zodat ze ook in deze abnormale tijd wat volk/beweging kon blijven zien. Van de drie doggies heeft zij het meest moeite met onbekenden, en zeker ook met honden.
In de winkels mogen honden natuurlijk niet binnen, dus dan wacht Oona in de auto (uiteraard niet wanneer het warm is). Blijkbaar doet het haar toch wat. Misschien het mensen-kijken, misschien omdat ze dan met Joeri alleen mee op stap mag? Hoedanook, als hij de winkeltassen pakt, dan staat ze heel serieus aan de deur te wachten, alsof ze klaar is om op missie te gaan.

Het voorbije jaar merkten we ook een enorme toename in knuffelmomenten. Steeds vaker komt ze helemaal tegen ons aan liggen en blijft ze ook uren bij ons liggen.

Wat absoluut niet veranderde is haar onstilbare honger en eetlust. Geen kookmoment gaat voorbij zonder nieuwsgierige blikken van Oona. Geduldig wacht ze dan tot Joeri groentjes laat vallen of ze een potje mag uitlikken. Of wanneer we het laatste uit een soeppot schrapen, dan komt ze van eender waar in huis aangelopen.

Haar verjaardag, die vieren we dus met heel veel knuffels en lekkers! Op naar nog veel gezonde jaren samen, met leuke avonturen en heel veel gedeelde maaltijden ๐Ÿ™‚

Hondenverjaardag, www.DOGvision.beHondenverjaardag, www.DOGvision.beHondenverjaardag, www.DOGvision.be

Write A Comment