Nagelverzorging bij honden, hond te lange nagels, electrische nagelvijl, bange hond nagels knippen
Lizzie en haar nagels,… het is nogal een uitdaging.
Sinds we hier wonen en de doggies vooral rondrennen over het zachte mos en zand in de bossen, is er nog weinig natuurlijke slijtage.
Daarbij komt ook nog dat Lizzie bij elke knip even opschrikt (het geluid misschien?) waardoor ik elke keer een klein stresske heb dat ik in het levende deel van de nagels knipte. Als extraatje heeft ze ook nog twee extra nagels aan haar achterpoten die- zoals je ziet op de foto hierboven- behoorlijk lang geworden zijn en die erg lastig te knippen zijn (ze breken/scheuren makkelijker).
Recent vond ik een oplossing en werken we nu in kleine stapjes naar kortere en gezondere nagels: een oplaadbare nageltrimmer (een soort dremel). En misschien kennen jullie dat ding allemaal al wel en ben ik de enige die nog met een nagelschaar achter de honden aan loopt, maar in geval ik toch niet de enige ben met deze uitdaging, zoiets kochten we: https://amzn.to/3jtZk6j
De eerste sessie was even testen en uitzoeken en werden er royaal koekjes gegeven in ruil voor rustig blijven zitten. De eerste sessie was Lizzie nog een beetje schrikachtig maar sindsdien maakt ze er helemaal niets meer van.
Ik dacht, ik geef het maar even mee ?

Write A Comment