Fotoslinger, foto's honden afdrukken, hondenfotografie, blog op www.DOGvision.be

Fotoslinger, foto's honden afdrukken, hondenfotografie, blog op www.DOGvision.be

Een tijdje geleden kreeg ik de kans om via Het fotoalbum.nl een fotoslinger te bestellen, wat perfect uitkwam nu ik zoveel mogelijk foto’s van onder het digitale stof uit te halen om ze weer een plekje in het echte leven te geven. Ik maak namelijk meer foto’s dan ik ooit zal kunnen bevatten en de meesten kwijnen in veelvoud weg op een server. Een selectie weet zijn weg te vinden naar het beeldscherm maar ook dat voelt vluchtig aan in vergelijking met een echte afdruk.

De slinger zelf was makkelijk te bestellen via de website. Het uploaden van mijn foto’s ging vlot en de levering (in België) was supersnel! Het enige dat ik mistte was een overzicht van alle foto’s samen. Je kan wel via een voorvertoning zien hoe een beeld er op de slinger uit zal zien (omdat ik voor puntige vlaggen koos verdwijnt er natuurlijk een stukje) maar als ontwerper zie ik graag het groter geheel. Bijvoorbeeld of de kleuren goed in elkaar overlopen, of ik misschien een paar rustigere beelden moet toevoegen enz. Het voordeel is natuurlijk dat de vlaggetjes als losse prints arriveren en je dus een nieuwe samenstelling kan maken.

Ik denk ook dat er een soort autocorrectie zit op het afdrukprocédé want een paar foto’s waarvan ik weet dat ze behoorlijk donker zijn, werden iets lichter afgedrukt.

Fotoslinger, foto's honden afdrukken, hondenfotografie, blog op www.DOGvision.beFotoslinger, foto's honden afdrukken, hondenfotografie, blog op www.DOGvision.beFotoslinger, foto's honden afdrukken, hondenfotografie, blog op www.DOGvision.be

Aanvankelijk twijfelde ik nog of ik voor de #tongueouttuesday-foto’s zou gaan die ik ondertussen al 3 jaar maak, of iets anders. En het werd dus een reeks herinneringen aan onze eerste vier seizoenen in Zweden. Van bevroren meren en sneeuwwandelingen tot zomerse kampvuurmomenten. Allemaal kregen ze een plekje op de slinger. In totaal zijn het 50 beelden en is de slinger zo’n vijftien meter lang. Ideaal voor een feestje of misschien het opfleuren van een ziekenhuiskamer (want niet iedereen kan tegen bloemen), iets minder handig voor ons huisje. Maar daar vond ik wat op: ik knipte het touw in handelbare stukken waar ik tussen de 5 en de 10 foto’s op kan rijgen om zo verschillende kleinere slingers in huis op te hangen. Zo is het overal een beetje feest en een toefje aan warme herinneringen. Eén van de slingers hangt al op in de living, eentje gaat naar de werkkamer en een derde gaat onze gastenkamer opfleuren.

En zo brengen we steeds meer momenten terug in ons leven.

Merci Fotoalbum!

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.