#TongueOutTuesday (51), hondenfotografie Zweden, honden blog, reizen met honden, Belgen in het buitenland, www.DOGvision.be

Half per ongeluk, half volgens planning, open ik hier het programma van de website en blog na een lange afwezigheid. Het is een fijn weerzien na een paar weken schrijfstilte die tegelijk ook broodnodig was. Hopelijk stellen jullie het ook goed, daar aan de andere kant van de digitale verbinding. Tellen jullie al af naar de feestdagen?

Waarom half-half?
De voorbije weken reisden we naar België voor Grafixx, vrienden, famillie, het lekkere eten en zoveel meer. Vlaanderen vakantieland grappen we wel eens- want nooit eerder zagen we België als een vakantiebestemming :-). Telkens we onze spullen pakken, nemen we ons voor om vooral niet teveel te doen + het een beetje degelijk te plannen. We maken lijstjes van alle dingen die we willen doen, iedereen die we willen zien en al het lekkers dat we willen proeven. En al snel komen we in tijdsnood. Zelfs als we een week langer blijven, zo blijkt.
Zo viel de bijeenkomt van Adopt Cretan Paws (waar we Lizzie adopteerden) in het water door het vreselijke regenweer, smoorde ik de remmen van de camper op en moest ie weer naar de garage, kwam ik onverwacht een kameraad tegen uit lang vervlogen tijden, of bleek de stoffenwinkel waar ik vol enthousiasme voor de deur stond al een half jaar permanent gesloten te zijn (er zijn geen zekerheden in het leven, haha). De koekjes die we voor de kindjes bakten verloren alle vorm dus reden we last-minute nog naar de Ikea om twee peperkoekenhuisjes te halen. (Mijn huisje zag eruit als een opgeblazen circustent dus gelukkig deden we een baktest een paar dagen op voorhand.)
Omdat alles zo snel gaat, de (verkeers)drukte overweldigend is en er zoveel te doen is op korte tijd, leek het me een stuk gezelliger om ten volle te genieten van alle momenten waar we zo naar uitkeken. Etentjes met famillie, koekjes bakken én versieren met mijn metekindje en haar famillie (inclusief warme choco, vroege kerstcadeautjes, pannekoeken en glögg), naar de cinema gaan waar in 1 zaal ons heel dorp binnen kan, lachen om oud kinder speelgoed en gekke instrumenten terwijl we op de vloer een koffie-thee-drankje slurpen,… We zagen onze wollige lieverds Eclips en Hummer weer en mijn Zweeds werd zelfs even getest door de kunstenaar Jockum Nordström die ik op Grafixx ontmoette 🙂

De andere helft was eigenlijk de teleurgestelde helft die niet-zo-stiekem hoopte op een tweede herfst in België, inclusief herfstfoto’s en misschien een paar strandfoto’s. Het zag er veelbelovend uit bij aankomst, roestkleuren en hier en daar een spatje rood deden mijn  hart meteen sneller slaan. Hier in Zweden gaat het van voorzichtig gelig naar goud via nat bruin naar fulltime winter. Rood en roestkleuren komen nauwelijks voor.
De weergoden hadden echter andere plannen en leverden regen, die hardnekkige Belgische regen die ik al bijna vergeten was. Twee weken aan een stuk nat, dat kon ik me nauwelijk nog voorstellen.

Vandaar dat ik vandaag een paar zonnige foto’s op het menu zet die ik maakte kort voor ons vertrek naar België. Na een uiterst warme herfst deden winterse temperaturen eindelijk hun intrede. En voor wie denkt dat deze foto’s tegen de avond gemaakt zijn, dit is het licht rond het middaguur. Niet zo heel veel later zakt de zon weg achter de bomen.

Ter vergelijking:

Zonsopkomst België: 08u42
Zonsondergang België: 16u34

Zonsopkomst Zweden: 08u59
Zonsondergang Zweden: 14u49

Fijne week nog!

En tot later!
x

#TongueOutTuesday (51), hondenfotografie Zweden, honden blog, reizen met honden, Belgen in het buitenland, www.DOGvision.be#TongueOutTuesday (51), hondenfotografie Zweden, honden blog, reizen met honden, Belgen in het buitenland, www.DOGvision.be#TongueOutTuesday (51), hondenfotografie Zweden, honden blog, reizen met honden, Belgen in het buitenland, www.DOGvision.be#TongueOutTuesday (51), hondenfotografie Zweden, honden blog, reizen met honden, Belgen in het buitenland, www.DOGvision.be#TongueOutTuesday (51), hondenfotografie Zweden, honden blog, reizen met honden, Belgen in het buitenland, www.DOGvision.be#TongueOutTuesday (51), hondenfotografie Zweden, honden blog, reizen met honden, Belgen in het buitenland, www.DOGvision.be#TongueOutTuesday (51), hondenfotografie Zweden, honden blog, reizen met honden, Belgen in het buitenland, www.DOGvision.be#TongueOutTuesday (51), hondenfotografie Zweden, honden blog, reizen met honden, Belgen in het buitenland, www.DOGvision.be#TongueOutTuesday (51), hondenfotografie Zweden, honden blog, reizen met honden, Belgen in het buitenland, www.DOGvision.be#TongueOutTuesday (51), hondenfotografie Zweden, honden blog, reizen met honden, Belgen in het buitenland, www.DOGvision.be#TongueOutTuesday (51), hondenfotografie Zweden, honden blog, reizen met honden, Belgen in het buitenland, www.DOGvision.be

Write A Comment