Graffiti, tongue out tuesday, hondenfotografie, hondenfotograaf, bordercollie model, stadshonden, www.dogvision.be

Wow. Alweer een week die voorbije zoefde aan de snelheid van kille rukwinden die de bomen hier rillend in hun blootje zetten. Weldra arriveert de sneeuw en volgens mijn weer-appje zouden de eerste witte vlokken reeds dit weekend uit de lucht vallen. Ik ben cerieus!

Ik zal alvast mijn laarzen klaar zetten, en dikke truien. En de camera opladen 🙂
Omdat het tot vorige week nog 20 graden was en pas de voorbije week stilaan kouder en kouder werd, zal eventuele sneeuw nog niet blijven liggen. Een beetje op z’n Belgisch :-). De echte vrieskou tot -20 ofzo is meestal pas in januari/februari, ideaal voor noorderlicht, wandelingen op bevroren meren en sneeuw die maandenlang blijft liggen. Ondanks dat het zo’n vaart niet zal lopen en het vast beperkt blijft tot een paar vrolijke vlokken, maakten we toch reeds onze afspraak om de spijkerbanden weer op de auto te monteren.

Een “Fenne meets world” moment noemde Joeri het toen ik (met zijn hulp dan wel) de stappenteller op mijn GSM ontdekte. Wist ik veel, haha! Nieuwsgierig als ik was, checkte ik regelmatig onze wandelingen of dagelijkse stappen. En wat bleek? Joeri had zoveel meer stappen op zijn teller staan dan ik?! De oorzaak was niet ver te zoeken. Waar hij bijna vergroeid is met zijn GSM, ligt de mijne meestal de hele dag naast mijn bed tot ik op wandeling ga. Het brave ding telde dan natuurlijk enkel de afstand van de beweging waar het aan mocht deelnemen. Veel accurater is dan mijn nieuwe machientje dat wonderwel in staat is om zowel tijd, hartslag, stappen, sport en zelfs het weer aan te geven. Ik voel me een tikje als een holbewoner die net door tijd en ruimte geflikkerd werd tot in 2050, maar hou nu toch al een week mijn activiteiten en slaapritme bij – ofja, het machientje doet dat voor mij.

En hier, tijdens onze wandeling moest Joeri al bij 9500 stappen de doggies over nemen en stond ik klaar met de GSM om eindelijk die flashy discobal op foto te kunnen zetten wantdie v erdwijnt na een paar seconden natuurlijk :-))

Die wandeling stopte natuurlijk niet bij 10 000 stappen, we hadden immers een missie! Een tijd geleden vond ik een boek met een lijst van vrij beschikbare hutten in Zweden. Dat zijn ofwel mini-huisjes ofwel open hutten waar je de nacht gratis kan doorbrengen. Meestal is er een buiten toilet aanwezig en bij sommigen is er zelfs water. In dit boek staat er telkens beschreven voor hoeveel personen het geschikt is en wat aanwezig is. De zoektochten naar deze hutten zijn als een soort schattenjacht 🙂

Met de winter voor de deur veranderde ook ons ritme. In plaats van lange wandelingen, zwemmen of fietsen ’s avonds, maken we nu rond de middag tijd om naar buiten te trekken voor een stevige wandeling van minstens 1,5u. En ookal kiezen we vaak voor een gekende wandeling, we verkennen minstens een keer per week een nieuw pad of route.

Zonsopkomst België: 8u21
Zonsondergang België: 18u 30

Zonsopkomst Zweden: 8u00
Zonsondergang Zweden: 17u22

Zo, dat was het weer voor deze week.

Tot later!
x

Write A Comment