The river | #TongueOutTuesday (39) | Border Collie | Dog photography | www.DOGvision.be

Terwijl ik een copie maak van mijn geheugenkaart denk ik nog even terug aan de groep opgeschrikte maar tegelijk ook nieuwsgierige herten die we daarnet tegen kwamen. Onder mijn bureau ligt Mogwai zachtjes te ronken terwijl ze mijn voeten warm houdt. Buiten is het ondertussen pikdonker en ik krab een beetje aan die mierenbeet die ik daarstraks in het bos heb opgelopen. Dat krijg je ervan als je plat op je buik gaat liggen fotograferen. Maar die ene (reuzen!) mier is een miljoen keer minder erg dan de muggeninvasie die je op dit uur tijdens de zomer zou moeten trotseren (maar dat is dan weer het perfecte excuus om een vuurtje te stoken).

Maargoed, tijd voor onze wekelijkse update– want tegenwoordig krijg ik al klachten en vragen als deze blog niet verschijnt. Jaja, het leven van een fotograaf is niet gemakkelijk! Maar ik schrijf met plezier een update over het leven hier Up North.

DOGvision-etsy-shop-dogphotography-lightroom presets | www.DOGvision.be
Eerst en vooral opende ik eerder deze week na lang twijfelen mijn Etsy shop. In eerste instantie bedoeld voor mijn handemaakte boeken en zines (zoals je op www.Fenne.be kan zien) maar natuurlijk moet er ook voor DOGvision een hoekje zijn! Het eerste product dat ik vol trots (maar ook een beetje zenuwen) in mijn digitale winkelrek plaatste is een pack van 7 Lightroom presets* waarmee je makkelijk de herfstige sfeer van dit seizoen kan versterken. Het zijn de presets die ik zelf ook gebruik in mijn foto’s. Moest je nieuwsgierig zijn naar welke ik precies gebruik en waarvoor, dan kan je altijd een kijkje nemen op mijn Instagram want daar schrijf ik het bij de foto’s (als ik het niet vergeet tenminste).
Wees welkom in mijn digitale winkel en moest je vragen hebben, maar zeker ook tips of suggesties (want het is allemaal niet voor mij), stuur me gerust een mailtje of facebookbericht.

* Presets voor Lightroom zijn eigenschappen/instellingen die je download en vervolgens met 1 klik op je foto’s kan toepassen. Een preset voorziet je foto van en bepaalde look & feel die je indien nodig nog wat kan aanpassen om de juiste nadruk per foto te bepalen. Presets versneller je workflow en je kan sneller een bepaalde sfeer bekomen.

dogvision-mobiel | moving to Sweden | www.DOGvision.be

Het tweede supertofmegakriebelspannend is de vooruitgang in ons papierwerk. Deze week kreeg de DOGvision-mobiel namelijk een knalrode frisglanzende tijdelijke nummerplaat. Het is alvast het properste object van mijn hele auto waarmee ik morgen vol spanning naar de importkeuring ga. Toen we hierheen wilden verhuizen, kregen we vooral het advies: auto verkopen en in Zweden een nieuwe kopen. Een Volvo dan om in te burgeren 🙂
Maar nee, dit ouwe bakje gaat al zo lang mee, rijdt prima, heeft veel ramen en grote spiegels en Thank DOG niet teveel electronische toestanden. Zelfs geen centrale vergrendeling. Geen GPS geen airco, niets. Dat wil zeggen: veel meer plaats voor mijn fotomateriaal en de doggies.
Duimen dus dat we ook dit jaar door de controle geraken!

— En ook onze buren hebben die rode lap op mijn auto meteen opgemerkt want ze staarden zó naar mijn nummerplaat dat ze bijna vergaten te wuiven 🙂
Ook grappig trouwens dat 1 van onze buren onlangs bekende me te hebben opgezocht op google nadat hij de DOGvision-link op mijn auto had gezien. Jaja de buurtwacht doet zijn werk 🙂

chocomelk | www.DOGvision.be
Vanuit België vang ik nazomerende berichten op over warme dagen en pintjes pakken op het terras. Hier ben ik deze week vollen bak in de warme chocomelk gevlogen. En ja, ook een beetje pudding met hagelslag/muizenstrontjes/kottelattekieten– een cadeautje uit Nederland mmmmm 🙂

Oona | www.DOGvision.be
En nog een foto (met de Lensbaby Twist 60) van ons feestvarken dat maar geen genoeg kon krijgen van de overheerlijke viskoekjes die Joeri voor haar maakte.

Joeri’s recept:
200gr bloem, 50gr havervlokken, 2 eieren, 1 blik makreel in olie en en theelepel bakpoeder.
Mix alles te samen en bak ongeveer 30 min in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Smakelijk!

De foto’s van onze wandeling vandaag hebben jullie nog tegoed.
Net gezien trouwens dat Red Paddle (het merk waarvan we de SUP hebben) een heerlijke zomerherinnering van ons deelde. Leuk he:
Red Paddle SUP | www.DOGvision.be
En nu tijd voor een kopje thee en bastu.

Tot later!

Save

Write A Comment