Een week geleden was het mijn verjaardag en genoot ik van het ontbijt op bed waar Joeri me mee verraste: een banaan-blueberry smoothie en een vers gebakken chocoladekoekje. Ravasz lag aan mijn voeten te slapen en naar goede gewoonte bleef ik net zo lang in bed tot Ravasz wakker was en wilde opstaan. Meestal het moment dat ik blogs schrijf, e-mails afwerk of een online cursus volg. Die ochtenden, terwijl de zon langzaam binnen sijpelde, dat waren onze snoezelmomenten. Ik heb van elk moment genoten alsof het de laatste was, want ook die dag bewees dat je nooit weet wanneer het voorbij is.

#TongueOutTuesday (22), SUP met de hond, honden in Zweden, hondenfotografie, gopro, blog op www.DOGvision.be
Een echte foodie tot het laatste moment.

 

Want net wanneer je het niet verwacht, stort alles in. Van een prachtige zonsondergang naar rauw verdriet. Van vrolijk samen op stap naar de moeilijkste keuze.

De rest van de week kroop voorbij zoals alleen de tijd tegelijk kan stil staan en voorbij sjezen. Ik maakte het in een waas mee, maar mijn gedachten waren ergens anders. Eerder die week vertelde ik een vriendin nog hoe hopeloos ik ben in tijd vrij nemen of niets doen. Niet dat het leven altijd maar druk moet zijn om druk te zijn, nee, maar ik hou van dingen doen, onderzoeken, experimenteren, maken en werken, …  Maar na het afscheid van Ravasz had ik wél nood aan nietsdoendagen. Gewoon in de zetel hangen, een beetje snotteren en ijs eten. Vegan ijs met pindakaas en koekjes in. Ik keek zelfs TV, scharrelde doelloos rond op een saaie tweedehandsmarkt en wiegde in de hangmat heen en weer. De feestjes, de afspraken die week, alles zegden we af.

#TongueOutTuesday (22), SUP met de hond, honden in Zweden, hondenfotografie, gopro, blog op www.DOGvision.be

Toch zijn er ook momenten van intens plezier geweest de voorbije dagen. De kaartjes voor mijn verjaardag of voor Ravasz, de bloemen aan zijn foto in België, de eerste zonnige SUP (en Oona die een drol placeerde in de roeiboot!- ik moest zoooo hard lachen!), vroege zwemsessies in het meer en een jong vosje dat ons pad kruiste. Of een reuzendoos die voor me klaar stond bij de post. Bijna 10 kilo! Een verjaardagscadeautje helemaal uit België met lekkere en gezonde biologische producten.

#TongueOutTuesday (22), SUP met de hond, honden in Zweden, hondenfotografie, gopro, blog op www.DOGvision.be

Het licht in België vs Zweden:

Zonsopkomst B: 5u32
Zonsondergang B: 21.45

Zonsopkomst Z: 3u48
Zonsondergang Z: 22u02

 

Voor de muggen is het hier feest met de zomerse temperaturen, droogte en lome mensen. Maargoed, binnenkort zijn ze weer weg, denk ik dan…- ok, behalve wanneer ik in bed lig en gezoem hoor, dan is de jacht geopend! Ik heb trouwens een superdikke bult knal op mijn voorhoofd, wie weet sta ik morgen wel op als eenhoorn!

Als je de doggies zou vragen wat ze het leukste vinden, winter of zomer, dan zal het nipt zijn, maar het feit dat we in de zomer tijd en licht hebben voor 2 wandelingen per dag zou misschien de doorslaggevende factor kunnen zijn… Later deze week zal ik via facebook nog wat meer waterpret foto’s delen nu we eindelijk kunnen meedoen met spetterfoto’s en zonovergoten dagen 🙂

Ik wens jullie in elk geval allemaal een fijne nieuwe week toe, met gelukkige doggies en mooie momenten.
Tot de volgende! Vi ses 🙂

X

Write A Comment