#TongueOutTuesday (20), hondenfotografie en blog, honden in Zweden, Dalarna, www.DOGvision.be

Een beetje later dan anders schrijf ik nu toch deze blog. Ik was’m niet vergeten maar met een zieke Oona waren er andere projecten waaraan ik kon werken terwijl ik haar in het oog hield. Met foto’s bewerken in mijn computerhol is de kans reëel dat ik belangrijke piepjes van haar kant mis. Zoals de nacht ervoor dus. Ik liet haar nog een paar keer buiten voor het zandmannetje me vond en ook Joeri stond nog 2 keer op. Toch konden we in de ochtend de hele gang poetsen. Ja heel de gang- ik bespaar jullie de verdere details.

Veel leuker is natuurlijk de locale groenmelding want jaja het is hier eindelijk lente. Zoveel plotse lente dat het wel zomer lijkt. Onze buurman loopt plots voorbij zonder shirt en weldra zullen we mannen in onderbroek hun gazon zien sproeien. Ook de prachtige Paasbloemen zijn uit en stralen in de zon hoewel je ze eigenlijk vijgen na Pasen kan noemen, niet?

#TongueOutTuesday (20), hondenfotografie, honden in Zweden, fotografie project, www.DOGvision.be

Eerlijk is eerlijk, ik mis de stilte en de sneeuw wel een beetje. De kwetterende en fluitende vogels tot daaraan toe, maar al dat gezoem van vliegende insecten… Eet je buiten Bzzzbzzzzbzz, wil je gaan slapen zzzzz of dan ben je aan het werken BZZZBZZZ hangt er ergens een dikke hommel verloren aan de verkeerde kans van het vliegenraam. Als ik buiten foto’s maak kruipen er spinnen over het reflectiescherm en ook van de honden haalde ik al 2 teken af.
Haha, valt het op dat ik niet niet echt voorbereid was op deze zomerse explosie? Zelfs mijn zomerkleren zaten nog ver weg in dozen.

#TongueOutTuesday (20), hondenfotografie, honden in Zweden, fotografie project, www.DOGvision.be #TongueOutTuesday (20), hondenfotografie, honden in Zweden, fotografie project, www.DOGvision.be #TongueOutTuesday (20), hondenfotografie, honden in Zweden, fotografie project, www.DOGvision.be #TongueOutTuesday (20), hondenfotografie, honden in Zweden, fotografie project, www.DOGvision.be

Na een paar smeltweer-dagen, knalde de warmte dan uit de lucht met een stevig onweer- en dat is hier vrij zeldzaam. En prachtig was het! De regen strotte zich neer, de loodkleurige wolken bliksemden en donderden zich een weg langs onze heuvels om een spoor van nevel en frisse lucht achter te laten. Het leek wel even herfst met de geur van zomer.
#TongueOutTuesday (20), hondenfotografie, honden in Zweden, fotografie project, www.DOGvision.be#TongueOutTuesday (20), hondenfotografie, honden in Zweden, fotografie project, www.DOGvision.be
De voorbije week maakte ik ook al 2 anti-teken halsbanden voor de doggies, HIER kan je er meer over lezen.
#TongueOutTuesday (20), hondenfotografie, honden in Zweden, fotografie project, www.DOGvision.be

Het licht in België vs Zweden:

Zonsopkomst B: 5u46
Zonsondergang B: 21.28

Zonsopkomst Z: 4u11
Zonsondergang Z: 21u33

Het is hier al de hele week tussen de 23-28 graden en zonnig. Het is dus niet altijd winter in Zweden :-).
Nu Oona weer beter is en onze loopbrug weer droog staat, hoop ik op een eerste SUP-sessie te gaan met Mogwai! Ik zie trouwens al regelmatig mensen een duik nemen in de meren- en vraag me af wat voor ijsberen dat zijn. De hele winter willen ze zon en warmte maar ze springen dan wel in een pas ontdooid meer! Brrrr!

Write A Comment