Zelfgemaakt hondenkoekje, honden bandana, hondenfotograaf Europa, honden in Zweden, www.DOGvision.be

Zelfgemaakt hondenkoekje, honden bandana, hondenfotograaf Europa, honden in Zweden, www.DOGvision.be

Tot vorige week was het nog een lichtelijk genant probleem. Deze week evolueerde het naar een mottige catastrofe.

Ok, dus tijdje geleden reisden we voor een paar weken naar België, deden ons tegoed aan al het lekkers en hadden een geweldige tijd met vrienden en famillie. Ondertussen stond de DOGvision-mobiel eenzaam en alleen in de garage,… of dat dachten we toch. Arme tuut!
Bij onze terugkeer bleek deze aanname een vergissing van formaat. Ik denk dat we ons even voelden als de ouders van een stel losgeslagen tieners want tijdens onze afwezigheid was mijn trouwe auto gebruikt als partybus… door de lokale muizenvereniging.

En ja, we hebben eerder al een paar momenten van wederzijds onbegrip gehad toen ze een ganse koekendoos plunderden en overal rotzooi achterlieten, maar dat is al lang opgeruimd. En Joeri heeft zonder voorbedachte rade een incident gehad met 1 van de leden toen deze tijdens het autorijden de voorruit op kroop en door de wind plotsklaps door de lucht vloog (zonder parachute…).

Maar deze keer was de chaos toch van een andere orde. Niet alleen lag de hele auto vol met keutels en verscheurde papiertjes, het stonk er ook een uur in de wind. Bah! Niet te doen! Bij -10 reden we met open ramen rond!

“Wat een die-hards zijn die Belgen toch,” dachten onze buren waarschijnlijk.

Ik haalde de dettol boven om elk hoekje en gaatje te ontsmetten maar niets hielp. Bleek dat de geur uit de blazers kwam. Langs alle kanten probeerden we er aan te geraken maar zonder succes.

Ik smeekte mijn goede vriend Google wanhopig om raad. Van zelfgemaakte luchtverfrissers tot huis-tuin-en keukenmiddeltjes tegen luchtjes. Uiteindelijk dacht ik een oplossing te hebben: simpele trucs om een ijskast te ontgeuren. Wantja, mijn auto is nu wel een beetje een ijskast op wielen (zeker nu we de ramen continu open laten) en luchtjes hangen er zeker. Tip 1 was gebruikte theezakjes leggen dus vanaf nu gaat elk theezakje richting auto. Tip 2 was koffie. Nu, wij zijn geen koffiedrinkers dus het enige dat we hadden was een restje fancy kerstkoffie dat we kochten om gasten te plezieren en cheap-ass oploskoffie. Die laatste werd dus rijkelijk in het verluchtingskanaal van de DOGvision-mobiel gekapt (en ook op de grond enzo om de muizen te ontmoedigen)- mijn koekendoos op wielen ruikt nu als een hipster koffiebar uit Stockholm!

Na een paar dagen dachten we toch nog eens een rit te riskeren. Hondjes in de auto, wij klaar gepakt en gezakt,… sleutel in het contact,… en…Prrrt prrrrt deed de motor en vervolgens doodse stilte. Met startkabels konden we de motor snel weer reanimeren en een ritje maken maar een dag later was het weer van dat. Joeri denkt dat de batterij van mijn auto stuk is. En daarbij komt ook dat het lampje van de airbag continu aan springt. Ik gok dat de muizen misschien net iets te hard gefeest hebben of wraak namen voor het verlies van hun kameraad.

En dan is dat onpraktisch probleem opnieuw een genant probleem want nu moeten we naar de garage met een auto waarin het lijkt of er een pak koffie explodeerde. Leg dat maar eens uit in een nieuwe taal…

#TongueOutTuesday (05), dogvision hondenfotografie, wandelen met honden in Zweden, verhuizen naar Zweden met honden, www.dogvision.be #TongueOutTuesday (05), dogvision hondenfotografie, wandelen met honden in Zweden, verhuizen naar Zweden met honden, www.dogvision.be #TongueOutTuesday (05), dogvision hondenfotografie, wandelen met honden in Zweden, verhuizen naar Zweden met honden, www.dogvision.be

Het licht in Zweden vs België:

Zonsopkomst België: 08u23
Zonsondergang België: 17u25

Zonsopkomst Zweden: 08u18 (weer een kwartier vroeger dan vorige week!)
Zonsondergang Zweden: 16u01 (+ 15min!)

 

Ik zag dat het in België nog gaat sneeuwen dus wens jullie alvast veel sneeuwfun!
Tot later!
x

#TongueOutTuesday (05), dogvision hondenfotografie, wandelen met honden in Zweden, verhuizen naar Zweden met honden, www.dogvision.be

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.