#TongueOutTuesday (01)

Of ze alsublieft even wou stilzitten voor de foto?
Meh… :p

Ik ben anders behoorlijk trots dat ik ein-de-lijk na verschillende pogingen, een draagbaar truitje kon maken voor Lizzie. In tegenstelling tot Mogwai en Oona is ze immers niet voorzien van een pels die haar kan beschermen tegen koude – ze vraagt dan ook regelmatig zelf om in de sauna te mogen en hittegolven zijn haar hoogdagen. Ze had al een paar outfits, maar als trui op frisse momenten droeg ze nog steeds Oona’s puppy trui die eigenlijk wat te groot was (vooral rond haar borstkas).

Het was zeker niet mijn eerste poging. De eerste winter al kocht ik patronen die ik probeerde aan te passen. Niet evident want ze heeft de verhoudingen van een langpootmug. Een nekomtrek van een schoothond met dan een lange rug en lange poten. Haar borstomtrek is dan weer iets tussenin. Die patronen leverden een soort van trui op, maar eerder iets voor noodgevallen dan om mee buiten te komen :-).
Voor deze trui moest ik dus aan de slag met lintmeter, koekjes (als beloning voor oneindig vaak stil staan), lat en potlood om vanaf nul het patroon op te bouwen. Wat een rekenwerk! Omdat ik een totaal groentje ben op vlak van patronen tekenen, had ik bv geen idee hoeveel extra ruimte ik moest voorzien. De trui zit dus een beetje strak, maar tegelijk is dat net goed omdat ze nu eindelijk iets heeft dat heel haar buik warm kan houden- en we dus op zeer koude dagen zelfs kunnen combineren met de Hurtta extreme warmer.

De trui is gemaakt van dikke fleece, overal 2 lagen.

Bij deze gaan we alvast van start met een nieuw jaar vol gekke hondenbekken! Voor wie ik nog niet eerder mijn allerbeste wensen kon toewensen: gelukkig nieuwjaar! Moge het een jaar van voorspoed worden, van kwispelende staarten en heerlijke slobberzoenen, van gezondheid en vriendschap en hopelijk weldra tevens knuffels in de plaats van zoomsessies.

Write A Comment