Misschien ligt het aan de late intrede van zonnig weer, maar Hummertje heeft lentekriebels.
Maar serieus.

Al een dolle puppy huppelt ze door het huis, al dan niet met haar doek tussen de tanden en wild zwaaiend met haar fluffy staart.
Wanneer ze dan ook haar staart in de gaten krijgt, gaat ze er enthousiast achteraan. In tegenstelling tot echte puppy’s die meestal vruchteloos hun staart najagen, krijgt zij dat lange aanhangsel toch te pakken. Dan draait ze gekke toertjes tot ze omvalt.

Naast huppelen en staartjagen, heeft ze verder natuurlijk niet stilgezeten.

Ze vergezelde ons naar tal van bestemmingen zoals bv een Indische martk, school, cinema enz.

Nu, die cinema gaf wel een tikje stress. We hebben namelijk een accidentje gehad met Humpty. Het schaamrood staat nog op mijn kaken. Twee hoog in een druk gebouw, moest madame blijkbaar opeens superdringend. Dan moet je weten dat ze met gemak een hele dag weet op te houden als ze geen hondsfris en ideaal plekje weet te vinden met de juiste lichtinval en het juiste aantal grassprietjes.
Natuurlijk voldeed om 1 of andere mysterieuze reden die gang waar we door liepen wél.
Snel haalde ik mijn zakjes boven, kuiste alles op… en daar stond ik dan met een hond die nog moest – want ze stopte wel meteen toen ik reageerde,.. maar dat loste het probleem niet op natuurlijk. Toen ze dan ook nog verder wilde doen terwijl ik het zakje -nog nooit zo onhandig- dicht knoopte, heb ik in mezelf serieeeeeus gevloekt!
Zo snel als ik kon racete ik naar beneden, wanhopig op zoek naar het dichtsbijzijnde plukje groen.

Dusja, de cinema gaf toch een tikje stress. We wapenden ons met zakjes, dettol, een vod enz… en zagen dan het pluizige tapijt dat door heel de cinema ligt. Dat zou een serieuze schrobbeurt worden…
Gelukkig bleef Hummertje de hele tijd súperflink. Ze legde zich heel rustig aan onze voeten en keek sporadisch even mee naar de film.  Rare geluiden of mensen die passeerden was totaal geen probleem.
Na de vertoning nog snel een fotootje, hondje tevergeefs op perkjes gezet en nog iets gaan drinken. Geen moment viel ze uit haar rol 🙂

Ook bij het Indisch festival was ze van de partij, maar eigenlijk boeide het haar niet zo. Van de muziek keek ze niet op, vreemde gewaden was geen probleem, en ook de drukte stoorde haar geen moment.

Maar wanneer wij zo ongeveer klaar waren met onze luch, kwam ze toch eens heel nieuwsgierig piepen:

Een vaste waarde in Hummers opleidingis ondertussen ook: fietsen!
Plezant dat ze dat vindt! Liefst zou ze vollen bak gaan, hoewel ze mijn  tempo wel prima blijft volgen. Tegen het einde doen we soms een klein sprintje, en dan gaat ze ervoor!

 

Deze week was het tevens opnieuw Hachiko- les. Met een prachtig zonnetje aan onze zijde reden we richting het centrum.

Omdat in de vakantie periode niet alles lessen doorgaan, kregen we alvast huiswerk mee. Een paar nieuwe commando’s om te oefenen met onze grote puppy’s.

Deze les zette Hummer haar eerste stapjes in het wandelen naar een rolstoel. Geen makkelijke oefening- voor mij :-)-

Lekker knuffelen:

"Flink opletten he Hummer!"

 

 

Terwijl de training van de H-klas verdergaat, tellen we af voor de stage van de E-tjes en en F-jes. Nog een paar slapeloze nachten voor de stagaires, nog de laatste voorbereidingen voor de hondjes en dan is het zover! Heel spannend.

 

Write A Comment