DIY

DIY: regenboog hondenleiband

Op Instagram spotte ik ze…

Read More
DIY

DIY: Anti-tekenband met keramiekkralen

Halsbanden voor honden die vlooien…

Read More

Hondenfotografie 101| www.DOGvision.be
Ik schreef een tijdje geleden reeds dat het kriebelde om weer met de tips & tricks op DOGvision aan de slag te gaan. Het lastige aan die goesting is dat het zich niet netjes en ordelijk aandient maar als een wervelwind door mijn hoofd waait. Zoveel te vertellen, zoveel te schrijven. Waar kan/zal ik beginnen?
Terwijl ik hier alvast het één en het ander oplijst, staat het luisterende oor (aka de mailbox) zeker nog paraat voor alle grote en kleine vragen omtrent hondenfotografie en schrijf ik ondertussen ijverig updates voor deze pagina.

De basis van fotografie:
1.  Leer je camera kennen (of toch de belangrijkste knopjes) zodat je tijdens een shoot snel aanpassingen kan maken of het juiste menu kan vinden.
2. Begrijp de relatie tussen ISO, sluitertijd en diafragma want deze zorgen voor de looks van je foto. (lees ook: extra tips voor actiefotografie)
3. Herken verschillende soorten licht en hun effect zoals bijvoorbeeld tegenlicht en sta eens vroeg op om te gaan fotograferen :-).
4. Stel scherp op de ogen wanneer je een portretfoto maakt.
5. Probeer een boeiende compositie te creëren.
6. Fotografeer op ooghoogte van de hond voor een neutraal maar flatterend standpunt.
7. Geef je onderwerp kijkruimte- dwz laat iets meer ruimte in je beeld in de richting waar je onderwerp naar kijkt.
8. Hou je witbalans in de gaten en vermijd teveel rood in je beeld. (de moeilijkste om in nabewerking goed te krijgen).

Uitrusting:
9. Elke camera heeft zijn eigen eigenschappen en mogelijkheden. Nog op zoek naar de juiste camera? Het is en heel persoonlijke keuze maar ik trachtte toch wat tips neer te pennen.
10. Elke lens geeft een ander soort beeld je kan bv het effect van de 50mm 1.8 vergelijken met een telelens of een groothoek. Hoewel de 50mm mijn meest gebruikte lens is, wissel ik graag af.
11. Je hebt altijd het juiste materiaal. Hoezeer we ons kunnen verlekkeren op product x,y of z, wacht niet maar ga er gewoon voor.
12. Met een reflectiescherm kan je je onderwerp oplichten, heel handig bij bv zwarte honden of tegenlicht. Een reflectiescherm kan je ook makkelijk zelf maken van een stuk karton en witte verf of zilverpapier.

Werken met honden:
13. Leer je hond poseren. (hier ook nog een filmpje met 5 tips)
14. Of leer ‘manipuleren’.
15. Stel de typische eigenschappen en expressies van je hond centraal en gooi de bloopers niet te snel weg- soms zijn dat net de leukste beelden!
16. Kijk goed rond op je locatie om leuke plekken te vinden- het moet echt niet altijd de mooiste locatie zijn om goed uit te komen op foto.
17. Pas je verwachtingen en werktempo aan:bv met pups, seniorhonden of zieke honden.
18. Breng ook leuke details in beeld zoals bv de vacht, de halsband, staart, neusje,…

Uitdagingen:
19. Indoor fotograferen, ga de uitdaging niet uit de weg.
20. Experimenteer en zoek inspiratie.
21. Boost je fotografie met photochallenges. Neem deel aan een technische of creatieve fotochallenge of verzin eentje voor jezelf (zoals mijn wekelijkse #TongueOutTuesday).
22. Breng variatie in je fotosessies door af te wisselen in standpunt, afstand, lichtinval enz.
23. Why fake it if you can make it? (quote van Frank Doorhof) Er is op locatie bijna net zoveel mogelijk als in nabewerking. (Zie ook: “Echt of fake? Het verhaal achter de foto”)

Nabewerking:
23. Corrigeer de kleur als je hond er uit ziet als een smurf.
24. Of als je beeld in het bos wel erg groen uitslaat.
25. Kuis oogjes digitaal op voor een frisse een heldere blik.
26. Experimenteer met nabewerking om een stijl te vinden die bij je past. Je kan één foto gerust op verschillende manieren bewerken om te vergelijken én om zo de programma’s beter te leren kennen.
27. Werk in photoshop met lagen en bewaar een kopie zodat je altijd terug kan.

Nog meer vragen, opmerkingen, strubbelingen of wil je heel graag iets specifiek besproken zien? >> laat gerust een berichtje achter, hier of in mijn mailbox.

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Moddermonsters Oona en Mogwai weten niet welke kleur ze moeten kiezen, de Peacock of Cinnamon Mudventure overall van Hurtta.Wat lijkt jouw het mooist voor hen? Welke kleur vinden…

Holy moly- het is al augustus! Dat will zeggen dat de Zweedse zomer slechts een paar weken stand zal houden alvorens de eerste tekenen van de herfst hun…

Een spannend pakket van Hurtta arriveerde net op tijd voor de hittegolf: https://www.tiktok.com/@dogvision.eu/video/7121265480828013829?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1 Twee zomers gekleurde zwemvesten, eentje voor Oona en eentje voor Lizzie konden meteen na het…