Lekker loslopen

De weersvoorspellingen negeerden we even. Wolken noch regen zou ons kunnen tegenhouden om lekker met de honden te gaan wandelen. Wij hadden er evenveel nood aan als de doggies 🙂

De Chaamse bossen in Nederland stonden al even op ons verlanglijstje, en ik kan er meteen bij vertellen dat ze ons er snel weer terug zien.

  • honden mogen loslopen!!
  • duidelijk route-aanduiding
  • goede toegankelijkheid, ook voor rolstoelgebruikers
  • fijn wandelen en voor de honden mogelijkheid tot zwemmen

 

We waren nog even een plannetje aan het bestuderen toen we achter ons hoorden: " he kijk mama, die mensen hebben VIER honden bij!" Een meisje van een jaar of 6 uitte haar verwondering over onze meute, waarop de mama laconiek reageerde:" nou, fijn toch!" 

Net voorbij het bord: " hondenlosloopzone’ gingen alle leibanden uit en stromden 4 losgelsagen viervoeters het bos in. Die eerste ontlading is altijd de hevigste. Dan rennen ze even alsof ze nog nooit los geweest zijn. Alsof het pas lente is. En alsof een leeuw achter hen aan komt.
En dan, na wat snuffelen en de nodige behoeften, kalmeren ze wat, met slechts hier en daar uitspattingen van dolle spelletjes, tikkertje en blaffen in plassen.


Het hele gebied was ook voor hen nieuw, en ze vonden het geweldig. Zo even niet weten waar de weg naartoe loopt en gewoon heerlijk snuffelen aan boompjes,slenteren door de modder of van de ene beek naar de andere sjeezen.

Honderden kronkelpaadjes slingeren door het bos. Zelfs de zon was totaal onverwacht ook van de partij.
De kastanjes die we vonden waren nog niet rijp- nog even geduld oefenen dus.

Mogwai deed de wandeling zo ongeveer 6 keer. Ze rende van Ravasz die op kop liep naar Hummer toe zo ongeveer halverwege en dan weer tot bij ons – meestal helemaal achteraan-.
Maargoed,op die manier zijn ze op het einde van de wandeling allemaal even moe en voldaan volgens eigen vermogen en PK’s.


We keerden net terug aan het einde van de losloopzone en passeerden bijgevolg op het perfecte moment een ven. Ravasz kon even pootje baden, Hummer en Ziggy gingen rondzwemmen en Mogwai koos voor het opvissen van stokjes.
De tussenstop werd door Hummer afgerond met een deugddoend modderbad. En om 1 of andere reden maken moddersnoeten met ontzettend blij 🙂

Kort na de middag begon het dan wel wat drukker te worden in het bos, druk was het er nooit. In totaal kwamen we een 15tal mensen tegen en 5 honden.


Na de wandeling keerden we huiswaards met een behoorlijk natte-honden-luchtje in de auto maar verder geen geluid noch beweging. Alle 4 waren ze heerlijk voldaan. Ze kropen dicht bij elkaar en hun oogjes vielen dicht.
Het was plezant en zeker voor herhaling vatbaar.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Heerlijke wandeling en leuke reacties als je met 4 honden voorbij komt: "Net of ze hebben een blik honden opengetrokken ;-)".
    @Elke het is misschien dan wel het buitenland maar de ontvangst was schitterend. De foto die ik aan het nemen was is ook goed gelukt!

  2. En Joeri, verbinding gekregen? 🙂
    Dat bos klinkt en ziet er heel leuk uit, maar helaas zo ver…

Geef een reactie