Het park van Beervelde was dit jaar opnieuw de place2be voor een superleuk hondenevenement: Natte poten, dolle neuzen.
Een soort hondenpretpark met allerlei spelletjes, demo’s en workshops.

Voor een keer heb ik geen camera in handen gehad (ok heb 3 foto’s met de GSM gemaakt), maar zo fijn dat Joeri van de doggies en mij wat foto’s maakte. Merci Joeri!

Hummer (die sinds deze week weer bij ons is) en Mogwai konden voor het eerst mee. De 2 seniors bleven na hun persoonlijke ochtendwandeling thuis.

Na een frisse ochtend werd het al snel erg warm, ideaal weer dus voor waterspelletjes- en het moet gezegd worden: die waren toch onze topfavoriet.-
Zelfs voor Mogwai die soms staat te dralen om de eerste stapjes in het water te zetten, werd prima begeleiding voorzien. De crew aarzelde geen seconde om twijfelaars een handje te helpen of sommigen tot aan de overkant te begeleiden.

Met 4 hoektanden minder ging het touwtrekken en apporteren niet erg vlot maar ze ging er wel voor. Arme Mogwai wilde een dik varkentje uit de hoop halen, maar het bleef tussen haar tanden uit glijden.Gelukkig kreeg ze de bal wel te pakken!

Waar Mogwai nog super voorzichtig de snoepjes uit het toestel probeerde te halen, onderzocht Hummer andere opties. Haar strategie? Gewoon het hele spul omver gooien.
Haar commando’s kwamen trouwens goed van pas tijdens de spelletjes, ergens aan trekken of iets apporteren? Geen probleem!

Bij vrije tijd gaat het jasje normaal gezien uit. Maar zo een brave hond die zo mooi haar commando’s uitvoert én een hoop pret beleeft… dat kan niet anders dan prima reclame zijn voor Hachiko, dachten we.
Ik kom immers regelmatig mensen tegen die het zo zielig vinden voor die assistantiehonden, altijd maar moeten werken.
Niet alleen zijn retrievers dol op apporteren en slapen ze een groot deel van hun werkdag, deze honden mogen écht wel hond zijn en plezier maken, door de modder ploeteren, naar het strand gaan,… en dus ook een hondsdolle dag beleven.

 

Met zoveel leuke spelletjes, bekenden tegenkomen, picnicen enzo, hebben we eigenlijk wat te weinig gezien van de demo’s en waren we te laat om in te schrijven voor de workshops. Van Denkspel wilde ik graag een workshop meedoen maar die was bliksemsnel volzet, en ook van treibbal had ik graag de demo gezien.
Misschien volgend jaar 🙂

Een beetje onverwacht namen we ook deel aan de hachiko-demo, en zonder dat ik het wist maakte Katrien een paar superleuke foto’s van ons. Ben er zó blij mee! Merci Katrien!

Na een warme dag vol hondenplezier waren de doggies- en de baasjes-werkelijk hondsmoe. Pootjes omoog en snurken maar- in het geval viervoeter. Douche in en voeten schrobben in geval tweebener 🙂

Kortom:’t was vermoeiend en warm, hier en daar slijkerig en nat, maar bovenal heel plezant!