DOGvision | De zoo: deel 2
4284
post-template-default,single,single-post,postid-4284,single-format-standard,eltd-cpt-1.0,ajax_updown,page_not_loaded,,moose-ver-1.7, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Na Hummers eerste Grote avontuur met griezelige dieren in alle maten en kleuren, besloten we om haar opnieuw kennis te laten maken met de gekke wezens waar wij onze aardbol mee delen (of in sommige gevallen enkel een plukje nep-natuur in een zoo)

De oude tram die ons ook deze keer tot aan het station bracht, vond ze niet echt gezellig. Ze bleef wel op haar plek, maar alles behalve ontspannen.

Het gekke is dat we sinds een paar weken ook merkten dat ze soms in Joeri’s auto ook wat stressy is, terwijl ze die al jaar en dag gewoon in. Anyway, Hachiko is op de hoogte, dus hopelijk is het slechts een gekke fase! (op een heel vervelend moment)

In tegenstelling tot het vorige bezoek aan de dierentuin, was deze uitstap volledig in het kader van Hummers training.
Eerst en vooral woonden we een zeehonden-training bij. Zo een beetje het systeem van de clicker, maar dan met vis ipv hondenkoekjes. De zee hond wist Hummer van het prille begin te fascineren. Ik gok dat ze wel mee zou willen zwemmen!

Na een tocht in het duister bij de nachtdieren (waar de nachtaapjes Hummer door heel hun kooi volgden), arriveerden we weer bij de Grote Enge Kat! Deze keer was Hummer voorbereid, dat was duidelijk. Met een air van een afgestudeerde hulphond, paradeerde ze voorbij de kooi. Het luipaard was compleet in de ban van onze blondie en volgde elke beweging. Ideaal voor foto’s zo stelden een paar andere bezoekers vast.

 

Tot mijn grote verbazing kwamen zelfs de pinguins even verbaasd een kijkje nemen. Met hun kopje schuin zwommen ze voorbij de ruit. Keer op keer.

Toch was de zeehond zo mogelijk nog nieuwsgieriger. Bijna neus tegen neus stonden land-hond en zeehond naar elkaar te kijken!

 

 

Toch waren het zonder enige twijfel de apen waar we het meeste reactie van kregen. Die bewaarden we dan ook voor het laatst 🙂

De Chimpansees kwamen ook dit keer een kijkje nemen, en klopten op de ramen, maar Hummer schrok er niet meer van. Ze keer nieuwsgierig terug.

De Gorilla kwam meteen een kijkje nemen, net als onderstaande aapjes, maar de moeder met jong klom wel zo snel als ze kon de hoogste boom in!

Deze 3 slingerden zich een weg tot redelijk dicht bij Hummer, maar helemaal tot aan het raam komen riskeerden ze toch maar niet.

Het nijlpaarden- geluid wara ze laatst zo van opkeek, bleef achterwege. De 3 nijlpaarden lagen vooral heerlijk en in stilte te baden.

En Hummer? Die hoorden we na deze uitstap ook niet meer. Ze nestelde zich aan de verwarming en sliep.

No Comments

Leave a Reply