Terwijl 2012 op zijn eind loopt, worden niet enkel nieuwe plannen gesmeedt, naar goede gewoonte hoog tijd om terug te blikken op het voorbije jaar.

2012 was:

– vooral een zeer intens jaar! Ik combineerde DOGvision, freelance werk en de opleiding tot leerkracht, en besliste zo ongeveer tegen de zomer, om mijn hart te volgen en me in te schrijven voor nog een extra opleiding.
Dus jawel, deze ‘ouwe gouwe’ zit opnieuw op de schoolbanken. En awel, ik had geen beter keuze kunnen maken, ondanks ik soms bijna verdrink in het werk, of bedolven wordt onder de boeken en to-do-lijstjes.
Die extra grijze haren die komen piepen, heb ik dan ook dubbel en dik verdient!


– een jaar van afscheid en tegelijk een onbeschrijfelijke verrijkking. Voor de 2e keer moesten we afscheid nemen van Eclips, net voor ze aan de zomerstage zou deelnemen. Opnieuw krokodillentranen, maar toch hadden we er een goed gevoel bij. In de 6 maanden bij ons was ze de beste kameraadjes geworden met Hummer, en tegelijk groeide haar zelfvertrouwen. Precies was ze nodig had om helemaal klaar te zijn voor haar nieuwe baasje. En dat nieuwe baasje koos ze met zorg uit! Van het moment dat ik die 2 voor het eerst samen zag, wist ik dat het goed was. Ik mis haar nog steeds, dat kleine engeltje, maar vermoedelijk is Eclips het mooiste geschenk dat ik iemand ooit heb kunnen geven. (samen met de mensen van Hachiko uiteraard).

– een jaar van diep graven, proberen, experimenteren en vooral niet opgeven: Na 10 jaar besliste ik, zoals ik eerder vertelde, om opnieuw te gaan studeren. Inschrijven kon niet zomaar, dus moest ik eerst en vooral slagen in de toelatingsproef. Na 10jaar fotograferen en werken met de computer, best een uitdaging! De lijnen liepen niet zoals ik wilde, en ik had geen idee meer van technieken en materialen. Zo drukte ik bv mijn lino af met schoensmeer *ahum*.
Ondertussen is er reeds 1 semester voorbij en ik snak naar meer!!
De exprimentjes en opdrachten kan je volgen op mijn andere blog: www.Fennek.be
Verre van kunstwerken, maar vooral een visuele weergave van een zoektocht naar stijlen, technieken en inspiratie. Laat gerust een berichtje achter!

– een jaar van reiskriebels:Ik bezocht Zweden, Amsterdam, Parijs, Keulen, en reisde voor het eerst naar Ijsland. Die laatste staat zonder twijfel op nummer 1 van de mooiste landen die ik al bezocht. Puur, ruw, medogenloos en teder tegelijk. Onvoorstelbare contrasten, een natuur die je laat voelen hoe klein en onbeholpen je als mens bent.

En ondanks mijn gigantische hoogtevrees, bekeek ik de wereld eens vanuit vogelperspectief.

 

– vele fotoshoots, geweldige baasjes en superleuke viervoeters. Zij maken mijn job niet enkel tot de leukste die er is, tegelijk zorgen ze ervoor dat ik dit kan blijven doen. Dus dikke merci aan alle klanten, sympathisanten, facebook-volgers en tweeps.

– nieuwe mensen; medestudenten, docenten, fotografen, bloggers en zoveel meer.

– regen, veel regen, en nog meer regen. Geen enkel jaar moest ik zoveel fotosessies verzetten of afbellen. Op naar een zonniger jaar!

Een video- terugblik op het voorbije jaar:

 

 

Hoe was jullie voorbije jaar? En maken jullie alvast plannen voor 2013?

 

 

 

 

 

1 Comment

Write A Comment