Allereerst starten we met een superlange, vermoeiende wandeling natuurlijk, het ideale recept voor 3 voldane en rustige doggies, terwijl we ons mensen-eten prepareren, nog snel de dweil bovenhalen en de laatste kadootjes een feestelijke verpakking geven.
Zelfs Hummer, die eenmaal thuis na een wandeling meteen met haar trektouw afkomt om te spelen, was nu heerlijk moe.
Ze had dan ook heerlijk kunnen ravotten met haar boxermaatje Sam, een hondje van ongeveer haar leeftijd en barstensvol energie. Die 2 hebben elkaar gevonden hoor!

Na de wandeling, en het deskundig verwijderen van alle slijk en andere bos-decoratie in de pels van de doggies, zijn ze weer proper en fris, klaar voor hun eerste kadootje: een lekker knauwbeentje!
Awel, dan kan hun dag al helemaal niet meer stuk!

 

Hoewel,… De uitstekende speurhonden-neus van Ravasz leidde hem recht naar de kadootjes die nog onder de boom lagen, en daar zat ook nog wat lekkers bij voor hen! Maar, geduld Ravasz!

Kerstavond brachten we verder in alle rust door. Heerlijke hapjes, gezellige film, kadootjes uitwisselen en languit flodderen met de doggies.

Voor kerstdag stond mijn allerfavorietste gerecht op het menu, alsook een bezoekje van goede vrienden… maar dat plan is niet helemaal kunnen doorgaan.
Zonder in detail te treden,… zowat de hele dag bracht ik door in bed, ziek. Ik zag vaag een paar zonnestralen (de eerste in weken!), en sliep me verder een weg door de dag, met de doggies aan mijn zijde.
Gelukkig was het al wat beter tegen dat de vrienden arriveerden, én hadden ze genoeg eetlust om al dat lekkere eten weg te werken 🙂
Maar bovenal, geen beter medicijn dan goed gezelschap en een toffe babbel, dus ben echt blij dat ze toch zijn afgekomen (ookal heb ik wel betere dagen).

Ookal mochten de doggies tot hun grote spijt niet bedelen om eten, Ravasz slaagde er toch in om 1 van Maxim zijn versgebakken koekjes (voor mij bedoeld) te veroveren.  

De planning voor vandaag is eerst en vooral: op krachten komen. Thee en soep zijn niet echt power-food 🙂
En verder proberen weer op schema te komen met de studie-plannen. De examens komen immers dichterbij, alsook de deadline van een paar papers én alle documenten van mijn stage. Het worden 2 drukke weken!

Hopelijk is jullie kerst een stuk gezonder verlopen!

Write A Comment