Knock Out, of toch niet?

Terwijl in de vorige posts het prachtige warme herfstweer nog centraal stond, kleurde een vleugje winter de voorbij week.
Behalve toen ik op de ochtend van mijn examen mijn auto helemaal ijsvrij moest krijgen in sneltempo, heb ik genoten van dat beetje winter. Prachtige ochtendkleuren, een witijslaagje over de velden. Zalig!

 

Deze week was het ook weer Hachiko les met Hummer en haar klasgenootjes.
Het was een donkere en ijzige avond, maar we trotseerden de koude om er met de Huppies op uit te trekken voor een wandeling. Netjes aan de lijn lopen is immers 1 van de belangrijkste kwaliteiten van een hulphond. De wandeling werd afgewisseld door de andere commando’s die onze kleintjes reeds leerden.

Terwijl de baasjes nadien opwarmden in het centrum, werden de puppies opnieuw gewogen en nagekeken door de dierenarts. Ons ‘klein’ Hummertje bleek alweer 12,5kg te wegen!

Hummer blijkt ook een beetje een zonneklopper/zonnewijzer te zijn. Teriwjl de lichtvlekken van de zon op onze vloer met de tijd verschuiven, volgt de kleine puppy. Elke keer een beetje verder om toch maar in het zonnetje te kunnen slapen.

Puppy’s weekend was behoorlijk druk.
Allereerst trokken we richting Nederland. En dat was een hele ervaring voor de kleine Humpty Dumpty.
Ze maakte kennis met een Hulp-Sinterklaas en Zwarte Pieten. Niet de echte natuurlijk want die komt pas op 6 december. Maar goed genoeg omhaar te laten wennen aan rare mensen.
En zo vonden we er wel meer bij onze Noorderburen. Mannen op stelten bijvoorbeeld en straatmuzikanten.

Hummer leek wel een mensen-magneet, daar in Nederland. Talloze voorbijgangers stopten om te vragen of ze haar even mochten aaien. Of hoe oud ze was, en wensten ons nog heel veel plezier met haar. Een jasje had ze nog niet aan, dus al die lieve mensen mochten haar even lekker knuffelen. Daar genoot ze met volle teugen van.

Heerlijk aan steden is volgens Hummer ook de aanwezigheid van duiven. Dikke brutale duiven die heen en weer waggelen.

 

Het grote koebeeld dat voor de ingang van de Vegetarische slager stond was een bron van fascinatie voor Hummer. Heel voorzichtig naderde ze het beeld, snuffelde eens voorzichtig, ging op de grond liggen, en dan toertjes lopen. Ze bedacht zich nog net toen ze wilde blaffen omdat het onwillige beest niet met haar wilde spelen.

Nieuw commando, nieuwe oefenmogelijkheden. Ik wist gewoon dat ze dit commando de max zou vinden. En echt, ze zou op alles dat ze tegenkomt haar voorpootjes willen zetten. Ze laat zich ook niet intimideren door hoogte of zoals op de foto hieronder, door een nogal smal paaltje. Ze zoekt zich een manier om de oefening tóch te kunnen uitvoeren.

 

 

Zondag was het Eurodogshow-dag in Kortrijk. Of beter gezegd; blitsbezoek aan Eurodog.
Rond de middag namen we met de Huppies deel aan de demo van Hachiko. Maar ik gok dat we langer in de auto zaten dan dat we werkelijk hebben kunnen rondlopen. Laat staan dat ik veel zag van bekenden of kraampjes.

Hummer was door het dolle heen van al die mensen, honden, koekjesluchtjes aan de kraampjes en natuurlijk ook vanalles dat op de grond lag. Dit bleek voor puppy een nog grotere uitdaging dan de zondagsmarkt in Antwerpen.
Een ideale oefening dus. Maar ook hard werken voor de baasjes.
Met een blik op de puppy gericht baanden we ons een weg door de mensen-en hondenmassa, tot aan de Hachiko stand. Na de demo sjeesden we alweer richting Antwerpen voor onze volgende afspraak.

Toch was het plezant. Verschillende mensen terug gezien, hondjes aan het werk gezien, en vooral heel goed kunnen oefenen met Hummertje.

 

Na al die nieuwe indrukken, was de puppy knock out. Ze dronk nog een bak water half leeg, en kroop haar nestje in om lekker te gaan slapen.

… Maar nu een paar uur later staat ze al weer paraat. Klaar voor een beetje ravotten… of is het slechts een poging om tegen het zandmannetje te vechten?

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Tssss… hoe flauw van die koe, dat die niet wou spelen met Hummertje.
    Hummertje deed het trouwens geweldig zondag!

  2. Hippos vindt dat nieuwe commando ook ongelooflijk leuk :-)De foto van het gras is prachtig!

Geef een reactie