Christmaslights | www.DOGvision.be

Met een kerstboom (ookal is ie nep) vol sprankelende lichtjes en kaarsen die de donkere dagen opfleuren, sluipt de kerstsfeer alvast bij ons binnen.
Wij zijn alvast niet de enigen die helemaal vrolijk worden van al die lichtjes, ik zie al veel gezellige foto’s passeren.

Mogwai werd daarnet nog snel opgetrommeld als model (heerlijk al die aandacht maar als het lang duurt valt ze in slaap) want deze morgen kreeg ik een mailtje met de vraag hoe je het effect van die lichtbolletjes kan creeëren. Vandaar nog een snel-snel blogpost 🙂

De zon was al gaan slapen dus er kwam geen natuurlijk licht bij te pas. In plaats daarvan richtte ik een lamp op haar snoetje om toch iets meer contrast in de vacht te krijgen– je kan natuurlijk ook voor een zachter licht gaan. Mogwai zat op ongeveer 1,5m van de kerstboom af en ik maakte de foto’s met een 50mm lens. Het kan zijn dat je het onderwerp net dichter of verder moet zetten van de lichtjes om een vergelijkbaar effect te krijgen- of te gaan voor nog grote en wazigere lichtvlekken. Hoedanook, er moet een duidelijke afstand zijn tussen onderwerp en achtergrond om het effect van de wazige lichtjes te verkrijgen.

Christmaslights | www.DOGvision.be

ISO 800, f1.8, 1/200sec

 

Christmaslights | www.DOGvision.be

Christmaslights | www.DOGvision.be

PS: Laat gerust weten of het gelukt is bij jullie!