40 dagen bloggen challenge op www.DOGvision.be

Als het kriebels moet je bloggen
daar is NIETS aan te doen.
Nee je bent geen buitenbeentje,

wij zijn met 10 miljoen!
DOGvision creatieve hondenfotografie, Dalarna Zweden, Border Collie, www.DOGvision.be

Een grote sprong in het diepe, in het onbekende koude water, zo voelde de uitdaging van #40dagenbloggen aan op dag 1. Een beetje spannend, maar het is vooral die afzet, de sprong zelfs die je gewoon moet wagen. Ondertussen zijn we een paar weken verder en begint het bloggen een fijne routine te worden maar ben ik ondanks mijn ambitieuze lijst van onderwerpen nog niet ver gekomen. Vaak deel ik de inspiratie van het moment, een wandeling van de dag of een blik achter de schermen op ofwel deze DOGvision-blog of op Fenne.be. Hoe dat komt? Vaak heb ik het gevoel dat ik de juiste foto’s niet heb voor een bepaald artikel, en dan wil ik nieuwe foto’s maken maar wacht er natuurlijk ander werk waarvan de deadlines ook naderen. En ik weet het, het is klinklare nonsens. In mijn archief zitten meer foto’s dan mieren in de grootste mierenhoop ter wereld! En ze bijten niet šŸ™‚

Als deel van deze uitdaging wil ik ook eens wat anders delen dan louter honden-en fotografieverhalen en de vragenlijst die blogster en deelnemeemster aan de #40dagenbloggen challenge Babs opstelde, lijkt me dan perfect.

*drumroll* hier gaan we:

1. Stel jezelf en de blog eens voor in max 20 woorden.

lastpak- hondenliefhebber – beeldend verteller – kunstenaar – hondenfotografie – Ravasz/Mogwai/ Oona – avontuur – Zweden – reizen met honden – fototips – zoeker – creativiteit – inspiratie

 

2. Waarover ging je eerste blogbericht?

Dat is zeker 10 jaar en vele designs geleden, ik weet zelfs niet of ik het nog in het archief heb.

 

3. Veranderde de blog al van stijl en inhoud in de loop der jaren?

De DOGvision-blog zal waarschijnlijk bijna 10 kaarsjes uitblazen dus ja, in de loop der jaren transformeerde het van kakelvers foto-ei tot een archief vol verhalen en herinneringen, fototips en in zekere zin ook mijn eigen evolutie in elke zin van het woord. Wat nooit veranderde was de grote liefde voor honden en het doel om visuele herinneringen vast te leggen en te delen. Hoewel ik aanvankelijk als lokaal fotograaf aan het werk was, kreeg DOGvision zelf een nieuwe invulling na de verhuis naar Zweden. Wat ik zeker ook merk zijn de technologische revoluties die bloggen (en blogs lezen) zoveel fijner en makkelijker maken. Ook het design van de blog/website krijgt regelmatig een kleine update en om de paar jaar een volledige make-over.

 

4. Wat wil je graag nog bijleren om je blog te verbeteren?

Een groot gat in mijn kennis is de technische kant van bloggen. Ik kan wel iets ontwerpen of fotograferen maar een site zelf bouwen met code, daar heb ik geen kaas van gegeten. Of die enge termen als SEO enzo klinken me als Chinees in de oren. Toch wil ik natuurlijk ook op gebied van fotografie blijven groeien en evolueren, verkennen en experimenteren. Nooit klaar met leren šŸ™‚

 

5. Als je slechts Ć©Ć©n blogpost mocht kiezen om je nieuwe lezers te laten lezen, welkeen zou dat zijn?

Deze denk ik, omdat creativiteit je mogelijkheden onbeperkt maken.

 

6. Op welke (blog)skill van een andere #40dagenbloggeR ben je stiekem jaloers?

Ik kan me eigenlijk geen jaloers moment voor de geest halen, laat staan een skill…

 

7. Voor welke samenwerking mogen ze je altijd contacteren?

Een samenwerking met 1 of meer van de volgende ingediĆ«nten: honden, creativiteit, reizen, fotografie, ScandinaviĆ«, artistieke collaboraties, …

 

8. Waar, wanneer en hoe lang blog je meestal?

Lang was ik vooral een nachtblogger en was ik in de voormiddag nutteloos. Vooral in de zomer ga ik vaak pas slapen wanneer de zon op komt (soms ga ik dan eerst fotograferen) en in de winter hebben we maar een paar uur daglicht dus zolang ik dan wakker ben, maakte de rest niet veel uit. Nu is het licht terug na een lange winter, veranderde ook mijn ritme en blog ik bij voorkeur in de ochtend. Meestal wekt Oona ons vrij vroeg omdat ze buiten moet (en ze moet dan ook iets eten anders is ze misselijk). Joeri staat dan op of als hij er niet is dan geef ik de honden een knauwbeentje en reserveer dan de tijd om te schrijven en social media te checken in alle comfort van een warme dons en gezellig snoozende honden.

 

9. Wat is je ultieme blogessential (naast de computer)

Haha de camera natuurlijk. Wat zou DOGvision zijn zonder?

 

10. Welke bloggers die deelnemen aan #40dagenbloggen volg je op de voet en lees je zo vaak als mogelijk?

In plaats van bepaalde blogs op de voet te volgen, koos ik ervoor om zoveel mogelijk verschillende blogs te leren kennen van de andere deelnemers en ook om buiten de challenge nieuwe blogs te zoeken. Ik hou vooral van creatieve uitspattingen, transformaties, vrouwen met ballen aan hun lijf, originele reizen en boeiende schrijfstijlen.

11. Hoe vergaat het bloggen je tijdens de #40dagenbloggen? Hoe pak je het aan? En zou je volgend jaar weer meedoen?

Voorlopig gaat het inplannen/tijd maken om elke dag te bloggen prima. Het geeft me zelfs meer ademruimte voor de dinsdag-update omdat die dan een beetje korter kan. Mijn aanpak is vooral: opdagen, doen. Bij een nieuwe editie zou ik willen proberen om op voorhand een paar artikels te schrijven zodat ik meer tijd kan spenderen aan de topics die nu niet aan bod komen en waar wat meer opzoekwerk of meerdere schrijfsessies voor nodig zijn.

 

12. Deel 1 tip of bemoedigend woordje om de andere bloggers een duwtje in de rug te geven.
Just do it!

13. Post hieronder een foto van hoe je nu aan het bloggen bent. Het leven zoals het is.

No way, mijn pijama-momenten zijn privĆ©. Als ik nog eens een keer blog in het heerlijk middagzonnetje in de living, proper gewassen en voorbij de honger en dorst, dan zal ik eens een foto posten šŸ™‚

Ok, ’t is al goed, een tipje van de sluier dan:

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.