bouwen cabin, Zweden, Zweden blog, hondenfotografie, honden blog, hondenfotografie Zweden, www.DOGvision.be

Heel wat van onze zomerplannen vielen in het water. Vrienden zagen hun vluchten afgelast, kleurcodes swingen de pan uit en de wereld van vandaag is simpelweg niet die van een zomer geleden. Sommige van die plannen, zoals de renovatie van mijn atelier worden een jaar verschoven omdat het niet opportuun is om nu overal te gaan rondhotsen op zoek naar de juiste materialen. Maar het creatieproces is allesbehalve stilgevallen. Momenteel kan ik er nog niets van delen, maar doot het uitstel en de tijd die we nu wel moeten nemen om goed na te denken en te plannen, zijn sommige plannen net omvangrijker en doordachter geworden- en ik denk dat het resultaat eentje zal zijn dat ik ook hier met plezier zal delen.

Tot eind juni waren ook hier regels van kracht die onze bewegingsvrijheid in tijd en afstand beperkte, en dat bracht ons tot het besluit om dit jaar werk te maken van al die klusjes die we al zo lang uitstellen zoals het repareren van een trap, het schilderen van de sauna, een paar deuren opfrissen enzovoort. Terwijl we nagelen en lijmen, tape plakken en vol trots dat proper witte keukenplafond bewonderden, kregen we zin in een extra zomerproject: een kleine cabin bouwen!
Het was even zoeken naar zowel een model dat ons beide aansprak als hoe we dat hier deftig konden aanvragen. Uiteindelijk verliep zowel de aanvraag als de goedkeuring veel vlotter dan de materialen hier krijgen. Door corona liep de levertermijn ferm op, maar groot was dan ook de vreugde toen eindelijk het piepen van de vrachtwagen door open ramen te horen was. Een paar grote pakken hout, isolatie en een handleiding werden gedropt terwijl we stonden te trappelen om erin te vliegen. Nu we hier in Zweden wonen moeten we toch minstens een keer een stuga bouwen hé, dat is een nationale sport hier 🙂

bouwen cabin, Zweden, Zweden blog, hondenfotografie, honden blog, hondenfotografie Zweden, www.DOGvision.be

We kozen voor een budgetvriendelijke oplossing: een bouwpakket ruwe materialen om zelf te plaatsen maar met een minimum aan zaag-en denkwerk. Nugoed, het blijft een hele puzzel maar we moesten alvast zelf geen plan uitdokteren zodat we ons kunnen focussen op gezellig samen bouwen. De zon is van de partij, de radio schalt vrolijk en ondertussen spelen de doggies lustig in de tuin.

En als we het te warm krijgen, springen we even het meer in voor verfrissen. Aaah dat doet deugd!
Mo vraagt zich hier alleen af wat ik in het water doe terwijl zowel zij als haar bal daar nog ronddobberen 🙂
— De oude yogamat leg ik op de sup omdat ik Mo van mijn board laat springen achter haar bal aan, en ze nadien dus ook weer omhoog hijs. Zo bescherm ik de plank toch een beetje. Meer over SUPpen met honden lees je hier.

bouwen cabin, Zweden, Zweden blog, hondenfotografie, honden blog, hondenfotografie Zweden, www.DOGvision.be

Write A Comment