Hondenfotografie DOGvision, content creation, creatieve fotografie, studiofotografie, Fenne Kustermans, www.DOGvision.be

Eerst en vooral: Gelukkig Nieuwjaar! En laten we even digitaal klinken op een wondermooi nieuw jaar met een optimale gezondheid en af en toe feestelijke bubbels.

Terwijl de tussen kerst en nieuw vaak even terug blikken, wil ik vandaag vooral vooruit kijken. Naar de ongekende toekomst die voor ons open ligt. Misschien maakte je al plannen of noteerde je goede voornemens? Of voelt dat nieuwe jaar eerder aan als die eerste sprong in het diepe omdat er iets heel nieuw staat te wachten?

Hondenfotografie DOGvision, content creation, creatieve fotografie, studiofotografie, Fenne Kustermans, www.DOGvision.be

De plannen zijn nog niet concreet, maar uit het voorbije jaar zijn alvast een aantal voornemens ontsproten. Eerst en vooral ben ik super tevreden met de hoeveelheid tijd die we samen met de honden buiten doorbrengen. Elke dag maken we een stevige wandeling waarbij ze lekker los kunnen rennen. Afhankelijk van het seizoen vullen we aan met zwemmen, fietsen of skiën. Dat doet niet enkel de honden deugd, maar brengt ook rust in onze soms warrige hoofden.

Ik plan ook alle drie de doggies een paar nieuwe truukjes aan te leren, gewoon omdat ze zo genieten van die quality time en het eureka-moment waarop ze het nieuwe truukje doorhebben. Met Oona werken we verder aan haar verlatingsangst en schakelen we waarschijnlijk een gedragstherapeut in om haar te helpen omgaan met het ontmoeten van nieuwe honden. In België merkten we dat ze redelijk snel kan wennen aan nieuw gezelschap wanneer de honden haar even met rust laten en zelf kalm en zelfzeker zijn.

Hondenfotografie DOGvision, content creation, creatieve fotografie, studiofotografie, Fenne Kustermans, www.DOGvision.be

 

Waar wel verandering in komt, is de verhouding fotowerk/illustratie. Het voorbije jaar ging mijn aandacht vooral naar de (honden) fotografie en maakte ik fotoreeksen voor verschillende merken. Super leuk, echt waar, maar mijn tekenplannen lagen ondertussen wel stof te vangen. De voornaamste reden hiervoor was dat fotografie inspeelt op mijn optimistische en vrolijke kant en mijn illustraties vaak ontstaan uit de schaduwzijde. Samen werken ze als mijn yin en yang, en het dynamische proces van dualiteit- en het voorbije jaar had ik meer nood aan het koesteren van de lichtheid in mijn leven als tegengewicht voor het verlies van Ziggy, Ravasz en mijn oma. Het bedenken en creëren van nieuwe beelden, het samenwerken met honden of kleurrijke merken, dat zorgt voor geluk, het koesteren van schoonheid en een constructief omgaan met de dingen des levens.
Toch liggen er verschillende scenario’s voor beeldverhalen klaar om uitgewerkt te worden en mis ik de geur van inkt, de vuile verfvingers en het gekras van potlood op papier dus worden er weldra grote blokken tijd vrij gemaakt om die gedachte-beelden in materie uit te werken.

Hondenfotografie DOGvision, content creation, creatieve fotografie, studiofotografie, Fenne Kustermans, www.DOGvision.beHondenfotografie DOGvision, content creation, creatieve fotografie, studiofotografie, Fenne Kustermans, www.DOGvision.beHondenfotografie DOGvision, content creation, creatieve fotografie, studiofotografie, Fenne Kustermans, www.DOGvision.beHondenfotografie DOGvision, content creation, creatieve fotografie, studiofotografie, Fenne Kustermans, www.DOGvision.beHondenfotografie DOGvision, content creation, creatieve fotografie, studiofotografie, Fenne Kustermans, www.DOGvision.be

Tot slot wil ik je nog mijn wensen meegeven voor dat nieuwe, sprankelende jaar. Eerst en vooral wens ik je een gigantische portie moed toe om voluit te dromen, door te zetten, op avontuur te gaan en lief te hebben. Om jouw leven te leven. Met de nodige tijd om rond te dwalen, te vallen en weer op te staan. Om kansen te grijpen en keuzes te maken waar je achter kan staan.

Ik wens je ook vreugde en blijheid. Zonnige gedachten en gelukzalige momenten. Nieuwe herinneringen om te koesteren op donkere dagen als regenbogen door de druppels heen.

En als kers op de taart een ontembare nieuwsgierigheid en openheid naar nieuwe ervaringen, leermomenten, samenwerkingen en nieuwe vriendschappen.

Hondenfotografie DOGvision, content creation, creatieve fotografie, studiofotografie, Fenne Kustermans, www.DOGvision.be

Het licht in Zweden vs België:

Zonsopkomst België: 08u45
Zonsondergang België: 16u45

Zonsopkomst Zweden: 08u59 (dat is al 2 minuten eerder dan vorige week)
Zonsondergang Zweden: 15u01 (+8min)

 

Fijne week nog!
En tot later!
x

Write A Comment