Yellow Rain coat | Norway | Traveling with dogs | blog on www.DOGvision.be

Yellow Rain coat | Norway | Traveling with dogs | blog on www.DOGvision.be
Misschien hadden jullie al gemerkt dat ik er tegenwoordig nogal fleurig bij loop?
Ik ben in elk geval helemaal klaar voor de herfst (die hier al volop kleur in het rond zwiert), de regen en de dagen die hier steeds donkerder worden. Toen we bijna een jaar geleden verhuisden, (exact een jaar geleden was ik nog dozen aan het inpakken!) besloot ik om mijn oude regenjas weg te gooien. Na jaren trouwe dienst was er geen vierkante centimeter waar de rek niet uit was, de zakken waren ooit door een jonge Ravasz stuk gebeten en ook de waterdichtheid was voor discussie vatbaar.

Dat ik dit jaar niet enkel droog blijf bij een stortbui maar er ook nog eens goed zichtbaar bij loop, heb ik te danken aan Hip in de regen. Hierbij een welgemeende superdikke merci om me deze jas toe te sturen!

Tretorn | Yellow Rain coat | Norway | Traveling with dogs | blog on www.DOGvision.be

Lachen in de regen? Check!

Uitpakken is telkens een beetje feest he.

Tretorn | Yellow Rain coat | Norway | Traveling with dogs | blog on www.DOGvision.be

Altijd tof, zo’n handgeschreven kaartje!

Yellow Rain coat | Norway | Traveling with dogs | blog on www.DOGvision.be Yellow Rain coat | Norway | Traveling with dogs | blog on www.DOGvision.be
Na een relatief frisse maar droge zomer was onze trip naar Noorwegen ideaal om de jas uit te testen. Ik herinner me nog hoe we een paar jaar geleden op de vlucht sloegen van zóveel regen. Op naar Finland, op naar drogere gebieden!

Met eerst een dikke week zonneschijn en zomerse temperaturen waarbij ik zelfs ’s avonds nog in t-shirt rond liep, keek ik met een blije kriebel in mijn buik naar de dikke wolken die zich uiteindelijk begonnen samen te pakken. Die dreigend, zwaar boven de meren hingen en zich hier en daar scheurden aan scherpe bergtoppen.

Tretorn | Yellow Rain coat | Norway | Traveling with dogs | blog on www.DOGvision.be

Tretorn | Yellow Rain coat | Norway | Traveling with dogs | blog on www.DOGvision.be Tretorn | Yellow Rain coat | Norway | Traveling with dogs | blog on www.DOGvision.be
Mijn bevindingen op een rij:
Pro: opvallende kleur: geen jager in het bos die me gaat aanzien voor everzwijn, ruim model (een maat kleiner zou me zeker passen maar ik hield de lange winter in het achterhoofd en dus wat ruimte voor een extra dikke trui), grote en diepe zakken + extra binnenzak, prima kap die ver genoeg over mijn hoofd komt. Ohja en absoluut waterdicht!

Contra: de drukknoppen zijn niet altijd voorzien op mijn vreemde bewegingen als ik foto’s trek dus af en toe spring er eentje open (maar ik geef grif toe dat ik geen normale bewegingen maak 🙂 ), geen taille (ik heb brede schouders en brede heupen dus een model met taille toont meestal eleganter op mijn bouw, maar eigenlijk is dat geen prioriteit als ik de bossen in trek).

Dus: yes, score!
Ik loop dan wel rond als een kanariepiet, ik ben zeker zo blij als een kermisvogel* 🙂

(* voor de Nederlandse lezers: zo blij zijn als een kermisvogel wil zeggen dat je heel erg opgetogen bent over iets.)

Tretorn | Yellow Rain coat | Norway | Traveling with dogs | blog on www.DOGvision.be

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.