The mystery box from Organic Oscar | pet grooming | review by www.DOGvision.be

The mystery box from Organic Oscar | pet grooming | review by www.DOGvision.be

Eerder gaf ik al een kleine hint over een superleuk pakket dat ik ontving met de belofte er later meer over prijs te geven.
Om een onbekende reden bleef ik, door de soms vreemde postgewoonten hier, nog heel even in spanning over de inhoud.
Of het een grote doos was, vroeg de postvrouw aan het loket. Ondanks dat ik de vraag prima begreep, schakelde ze toch over op Engels na mijn twijfelende reactie. Wat er exact op me stond te wachten wist ik immers niet, laat staan hoe groot de verpakking was.
The mystery box from Organic Oscar | pet grooming | review by www.DOGvision.be

Liefst van al had ik die doos daar ter plekke opengereten om aan mijn cerieuziteit toe te geven. Maar nee, ik rammelde er zelfs niet mee en reed in de plaats daarvan rustig naar huis om het daar onder het alziende oog van de camera open te maken. Groot was mijn verwondering en nog groter de dankbaarheid dat Organic Oscar me deze producten wil laten testen. Zelfs op een warme zomerdag voelde het openen van deze doos als kerst!

Misschien eerst wat achtergrond informatie: Organic Oscar werd in 2007 opgericht door Marie Svet die na een verhuis vanuit Europa naar Californië (USA) geen geschikte shampoo vond haar honden en hun gevoelige huid. Met haar ervaring in de cosmetica en parfumindustrie als stevige basis ontwikkelde ze een lijn aan biologische, milieuvriedelijke shampoos en conditioners voor honden.
//www.organicoscar.com/
En nu wil je vast ook weten wat er zoal in de doos zat he?

Op volgorde van uitpakken:
1) Spray & Go: een spray shampoo, ideaal om mee te nemen op vakantie of om de honden tussendoor even op te frissen.
2) Organic Aloë Vera pet wipes: vochtige doekjes voor het opfrissen van oren, snoet en poten.
3) Organic Oatmeal shampoo: biologische shampoo, geschikt voor de gevoelige huid.
4) Holistic Bite & Itch relief: spray voor jeukende en geïrriteerde huid.

//www.organicoscar.com/

Het eerste wat mij uiteraard erg aansprak – behalve dat ze biologische, milieuvriendelijke en cruelty-free zijn- is het design van de verpakking. Ik ben en blijf uiterst visueel ingesteld en een degelijke, goed ontworpen, functionele en aantrekkelijke verpakking scoren dikke vette bonuspunten natuurlijk. Eerst en vooral is er natuurlijk de vorm die speels maar doeltreffend het doel van het product verklapt. Daarnaast zijn er ook de details zoals de pootjes van de pet wipes, het logo in relief en de frisse, heldere kleuren van zowel de verpakking als het charmante logo. De tekst heeft een speels karakter maar blijft duidelijk leesbaar en gebalanceerd. Het enige minpuntje bij de shampoo was dat het pompje in het begin wat stroef ging- dus daar stond ik even mee te prutsen.

//www.organicoscar.com/products/holistic-spray.html
Natuurlijk wilde ik meteen alles gaan uittesten, maar dat verliep anders dan verwacht… en dat ging zo:
Op een avond wilde ik nog een klein toertje gaan maken met de doggies. Je weet wel, een kort, proper rondje om de dag af te sluiten. Mijn nieuwsgierigheid werd echter gewekt door een zijpad dat ik nog niet eerder verkende. Het was een hobbelige route die pas recent ontstond door de houtkap. Twee parallelle sporen toonden de route van rupsbanden doorheen het bos. Ideaal, zo vonden Mogwai en Oona om daar als racepaarden, elk op hun baan een sprintje te trekken. En nog idealer, zo vond zelfs Ravasz waren een paar diepe, vettige, zwarte, stinkende plassen waar het water al een tijdje in stil stond. Ik kwam het bos weer uit met 3 zwarte honden die behalve een kleurspoeling ook een penetrante geur meedroegen. Onderweg naar huis stopten we dan maar aan het meer voor een verfrissende zwembeurt maar zelfs dat hielp voor geen meter. Dus, alle drie in bad!
The mystery box from Organic Oscar | pet grooming | review by www.DOGvision.be

Marie had me gewaarschuwd dat de shampoo niet zo sterk zou schuimen als de meeste shampoos (omdat dat schuimding een nodeloze chemische toevoeging is) maar dat stoorde me geen moment. Integendeel, je voelt prima waar je reeds zeep aan bracht en het is vlot in te masseren. Van de geur had ik niets speciaal verwacht dus deze was een absoluut positieve verrassing op twee vlakken. Eerst en vooral vond ik de geur zeer aangenaam. Zacht maar fris zonder een overweldigende nepgeur op mijn gevoelig reukorgaan los te laten. En ten tweede bleef het aroma ook lang op subtiele wijze in de hondenvacht hangen. Dagenlang kon ik met mijn neus in hun zachte vacht duiken en lekker hondensnuffelen (ja ik beken haha, ze roken echt nooit zo lekker!).
Last but not least liepen ze er alle drie glanzend en zacht bij. Zelfs de pels van Ravasz die een gevoelige huid heeft en makkelijk last heeft van schilfertjes lag mooi glad en glanzend en de huid was soepel en oogde gezond (hij krijgt als tegengewicht voor zijn medicatie oa ook extra vette vis bij).

De oortjes werden zachtjes van modder ontdaan door de pet wipes die op zich vrij neutraal zijn van geur maar wel effectief en voldoende om de oren duidelijk op te frissen (zeker na de wilde boslucht).

Ik wilde echt ervaren hoe lang het effect zou houden en moet ondertussen concluderen dat mijn honden sneller vuil worden dan dat het effect uitgewerkt geraakt. Toch was bijvoorbeeld een kleine regenbui onvoldoende om het natte-honden-luchtje in huis te verspreiden, dus een beetje nattigheid is makkelijk overwonnen, maar het is maar door uitgebreid te gaan zwemmen en in de beek te springen dat ze er weer duidelijk onfris bij liepen 🙂

//www.organicoscar.com/
De Bite & Itch relief en de Spray & Go gingen mee kamperen, dus daarover later meer!

Organic Oscar is van oorsprong een Amerikaans merk maar is ook in de BeNeLux verkrijgbaar bij Huis van de zorg.

Save

2 Comments

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.