Nieuwsgierig wie we zijn?

Toen ik afscheid moest nemen van mijn oudste hond, mijn held, mijn liefste vriend, was ik diepbedroefd. De moeilijkste keuze die we als hondenmensen ooit moeten maken. Een moment waar we niet teveel aan willen denken. Na de overweldigende vloed van dat eerste verdriet, dat constante gemis van het bedelen aan de tafel, zijn knuffels in de ochtend en wijze grijze blikken, ontstond een nieuw gevoel. Het rare gevoel van voltooiing, van dankbaarheid en warmte vanwege al die mooie herinneringen.
hondenfotograaf op reis in Europa, reizen met honden, commerciele hondenfotografie, www.DOGvision.be
Onder de naam DOGvision streef ik al jaren naar het ideale hondenleven. Een leven vol avontuur, goed en gezond eten, een warme slaapplaats en activiteiten die bij hun karakter en sterke punten passen. We trainden met schapen, namen lessen in neuswerk, gingen rennen en wandelen en vonden zelfs immens plezier in kajakken.
Een vermoeide hond = een gelukkige hond = een brave hond. Dat was het eerste idee toen we op zoek waren naar training of activiteiten.
Maar gaandeweg vonden we zoveel meer dan alleen ‘brave’ honden. We vonden een diepe band met onze harige vrienden, avonturen die onze verbeeldingskracht en dromenaanwakkeren en maakten onderweg tal van vrienden voor het leven.

Fotografie ging nooit over het botweg indrukken van de knop van een machine (hoewel ik er een diploma voor haalde). Het gaat altijd over het vangen van de persoonlijkheid, de passie in de ogen, de avonturen en alle dingen die de herinneringen creĆ«ren die we voor altijd zullen koesteren. Foto’s maken gaat net zo goed over het proces als over het eindresultaat. De trucs die we oefenen, de plaatsen die we verkennen, de nieuwe activiteiten die we proberen, … het is de zoektocht naar het best mogelijke hondenleven, vastgelegd in hoge resolutie. Scherp, kleurrijk en het verhaal van de liefde voor honden delen zoals ze zijn, hoe ze ons hart raken en ons leven compleet maken.

 

Met DOGvision wil ik jouw prikkelen en inspireren. Misschien droom je wel van je eigen zaak, zoek je inspiratie om als professioneel hondenfotograaf aan de slag te gaan of wil je de mogelijkheden verkennen om met je eigen hond voluit voor het avontuur te gaan. Wat je ook zoekt, welkom hier!

Voor een inkijk in ons dagelijks leven kan je ons volgen op Instagram, op Facebook kan je deelnemen aan de #TongueOutTuesday om zo onze feeds op te vrolijken met grappige snoeten en op de blog kan je verhalen lezen over onze reizen, fotografie, diy en meer.