Sneeuw in België, december2014

Al bij de eerste sneeuwvlokken die zaterdag uit de lucht vielen, stond ik te stuiteren van geluk. Dat magische witte landschap, die zachte en fragiele vlokken en de kwetsbare stilte waarin we wolkjes lucht blazen, activeren modus “joepieeee- Jihaaa! – rondedansje”. Uitslapen is dan taboe, warme sokken, een sjaal en muts zijn dan de boodschap.
Zeker nu was het toch extra speciaal want voor Mogwai was het de eerste sneeuw. Niet dat ze er veel aandacht aan besteedde, integendeel. Ik was uitgelatener dan die kleine stokkenzot. Ik vraag me zelfs af of ze wel merkte dat er iets vreemd aan de hand was. Dat er een ongekende substantie een dekentje over het bos zwierde. Of ze ze gewoon dacht: “hm, die stokken liggen vandaag wel heel goed verstopt!”
Of je nu een bal gooide of een sneeuwbal, dat is voor onze workaholic net hetzelfde. Ze gaat er achteraan en brengt hem netjes terug. Geen krimp geeft ze.

De oudjes geven dan wel meer reactie op de sneeuwval. Ziggy wordt instant kierewiet en stond er op dat we voor haar sneeuwballen gooiden. Zelfs al staat ze wat wiebelig op haar pootjes, ze probeerde desnoods die van Mogwai te onderscheppen?! En zelfs serieuze Ravasz die een hekel heeft aan rondvliegende objecten die niet eetbaar zijn, haalde alles boven om toch 1 keer een sprong te wagen.
Heerlijk!

En dan plots gaf mijn camera een error, vervolgt door de melding dat de geheugenkaart stuk was. Ik kreeg waarschijnlijk zowat dezelfde kleur als de sneeuw. En natuurlijk heb ik (bijna) altijd een extra geheugenkaart op zak, ik moest meteen denken aan Ziggy die zo heerlijk enthousiast was, Ravaz zijn enige sprong van de dag, Mogwai’s eerste sneeuwwandeling. Allemaal weg, zo meldde de camera koelbloedig.
Eenmaal thuis had ik nog net de laarzen in een hoek gesmeten en de muts richting verwarming gezwierd om naar boven te stormen en de geheugenkaart te checken. Zowat alle foto’s kon ik overzetten behalve dan de paar laatste net voor de error. Oef! De camera had zich dan toch een beetje vergist.

Sneeuw | www.DOGvision.be | hondenfotografie

Sneeuw | www.DOGvision.be | hondenfotografie

Sneeuw | www.DOGvision.be | hondenfotografie

Hopelijk beleefden jullie doggies minstens zoveel plezier aan de sneeuw als de onze 🙂