Oona, rescue dog from Bosnia | DOG photography and blog on www.DOGvision.be | dog portrait.

Haa Haaaa haaaa tsjoem!
We zijn weer in België voor een paar dagen en ik heb het geweten! Ik snuif en slik anti- hooikoortsmiddeltjes alsof het snoepjes zijn. Zeker als ik zoals bij bovenstaande foto het idee heb dat Oona’s kleur wel mooi bij dat gras past dat zo prachtig wuift in de wind en ik niets anders bij heb dan een groothoeklens.

Maar als ik de horrorverhalen moet geloven zijn we aan het ergste ontsnapt: de allesverzwelgende hittegolf!
Gisteren omzeilden we de warmte met een uitstap naar zee en terwijl ik al niet wist waar kruipen vroeg ik Joeri:”Zeg, hoe warm is het nu eigenlijk?” Hij checkt de thermometer en antwoordt:”26 graden…”
En terwijl het naar mijn gevoel zeker de volle 30 graden smeltweer was, gaf de Alvo aan de kant van de baan aan dat het 25 graden was. Dat was 2 tegen 1 natuurlijk dus ik kan niet anders dan toegeven dat mijn kookpunt nog sneller bereikt is dan ik dacht.

In Zweden vierden we net voor ons vertrek nog Midsommar, een feest waar de Zweden net zo naar uit kijkt als Kerst en waarvoor met veel plezier het hele land platgelegd wordt. Met Midsommar komt een volksverhuis op gang richting vakantiehuizen of vrienden met drank, bloemen en bloemetjesjurken en komen ze in de dorpen samen om als kikkers rond een paal te dansen.
Iemand waarschuwde ons als dat het een traditionele Midsommar zou worden met een paar fikse buien en ze hoopte dat we dat allemaal niet te erg zouden vinden. We konden haar geruststellen dat als we op tropische temperaturen hoopten we eerder naar het zuiden zouden verhuizen. Die regen kon deze midzomerse gezelligheid allerminst bederven en terwijl fijne druppels in onze haren bleven hangen, plukten we 7 verschillende wilde bloemen en ruilden we Zweeds en Belgisch bier.

Swimming pool for dogs | Oona, rescue dog from Bosnia | DOG photography and blog on www.DOGvision.be
In België haalde ik meteen het kinderbadje boven- de wereldberoemde blauwe schelp- en vulde het met water in de hoop de doggies wat verfrissing te bieden. Veel boodschap hadden ze er niet aan. Warmte? Waar? Oona vond de tuinslang zodanig gek dat ze de hele tuin ging door sjeezen en had pas interesse in het badje zelf toen ik er wat snoepjes in gooide. Ik ben er dan maar met mijn voeten in gaan staan en kan je vertellen: dat deed deugd!!

En nu ga ik nog een bakje heerlijk zoete Belgische aardbeien leeg eten voor we naar onze volgende afspraak gaan 🙂

Tot later!

Spara

Write A Comment