Perro de aprilvis

Op papier is Perro een Labrador x Rottweiler mix, maar wij gokken eerder Labrador x Dobermann omwille van zijn ranke en athletische bouw en heel korte haartjes. (en ook omdat we zo’n kruising reeds gezien hebben en het hélemaal Perro was).
Met 1 april als geboortedatum is hij een beetje een niet-zwemmende aprilvis.

In zijn jonge jaren was Per dol op wilde spelletjes met Ziggy en Ravasz, ging hij mee rollerskaten, steppen en liep hij wildenthousiast achter de frisbee.
Nu hij 9 is, doet hij het wat kalmer aan. Vooral zetelhangen met zijn baasje vind hij heerlijk. En hij wil enkel vers water in zijn kom. En knauwbeentjes gaat hij standaard verstoppen.

Toen Perro’s baasje – mijn pa- een operatie moest ondergaan bleef hij bij ons logeren. Ondanks dat hij ons heel goed kent, en ook Ziggy en Ravasz, wist hij aanvankelijk niet goed zijn draai te vinden, en die kleine pup vond hij helemaal een eigenaardig – maar tolereerbaar- ding.

Het was vooral deze mini-fotosessie die voor een ommekeer zorgde.
Terwijl ik een paar foto’s maakte van Mogwai, keek hij heel nieuwsgierig mee over mijn schouder, liep eens over en weer en leek ook wel zin te hebben in een paar koekjes.
Het was jaren gelden dat hij voor mij nog poseerde (of trainde), maar gezien zijn interesse gingen we ervoor.
En wat een plezier! Hij was super enthousiast, voerde met plezier een paar commando’s uit, bekeek me aandachtig en werd er helemaal vrolijk en relaxt van!

Je zou trouwens niet zeggen dat hij al een jaar ouder is dan Ravasz, amper wat grijs te zien op zijn snoet.

Nog een Perro-weetje: Hij komt uit het zelfde asiel als Ziggy: Het blauwe kruis in Wommelgem.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Leuk om de Perro nog eens te zien, hij ziet er super uit!

  2. Van Parys Dirk

    Tof dat ik de Perro nog een zie, en beterschap aan de Ludo.

Geef een reactie