Mogwai 5 maanden

Sinds zondag is Mogwai 5 maanden oud, ruilde ze bijna al haar puppytanden in voor echte grotehonden- tanden en weegt iets meer dan 11 kilo.

Sinds het vorige filmpje een maand geleden, leerde ze weer wat nieuwe trucjes,deed ze een massa aan nieuwe ervaringe, leerde nieuwe mensen kennen en maakte nieuwe hondenvriendjes.

Dat ze dol is op kunstjes aanleren én uitvoeren, is overduidelijk. Eens de clicker bovenkomt, tovert ze al haar favoriete kunstjes tevoorschijn in de hoop op een klik of een snoepje.
Maar het kan ook anders.
Deze week was ik wat frambozen aan het eten en ik daarbij de gewoonte om even te blazen om mogelijk vuil te verwijderen. Plots- eum na een framboos of 5- zag ik Mogwai naast me rare dingen doen. Met haar poot over haar neus wrijven bijvoorbeeld.
Voor haar was het blazen op de framboos en het blazen op haar neusje toen ik het gedrag probeerde aan te leren duidelijk hetzelfde.
Gekke Mo 🙂

 

De zee zag ze voor het eerst in haar leven. In eerste instantie had ze de wilde watermassa nog niet opgemerkt, gek doen in het zand en Hummer plagen was prioriteir.

Toen een bal het water in vloog, aarzelde geen seconde- focuste op de bal- en dook de golven in.
Het was pas na een paar keer zo over en weer lopen, en een golf die haar overspoelde dat ze plots tot het besef kwam dat dit toch een ongewone waterplas was. Ze werd wat voorzichtiger, maar liet zich niet tegenhouden. Integendeel, wij besloten zelf maar wanneer het genoeg was, want ophouden zit duidelijk niet in haar natuur.
Best wennen hoor, want de andere doggies moet ik eerder opjutten.

De doggies hadden een heerlijke tijd aan zee; Mogwai en Hummer konden lekker ravotten, Ziggy ging putten graven aan de waterkant en Ravasz ging het fort bewaken.  Op de terugrit kropen ze met 4 bij elkaar om met het zand nog op hun neusjes in slaap te vallen.

 

 

 

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Wow. Die groeit ook snel. Ze blijven niet lang puppy puppy hé!

    Mooie koffer dat je hebt.

Geef een reactie