Lief klein Hummertje, schattig in het mandje. Lekker knauwen op een beentje…

Kleine Hummer ziet er dan wel een beetje Droopy uit, en ze weet de rol van pineut perfect te spelen, maar ze heeft potverdekke zeer goed door hoe het systeem der opportunisten werk!

Tot dat lollige inzicht kwam ik op een druilige herfstochtend. Ik ruimde wat op, stofzuigde en overliep ondertussen de dagplanning.
Naar goede gewoonte kwam Hummer me ambeteren tijdens deze routineklus. Ze liep wat in de weg met haar ‘beestje’, trippelde in het rond waadoor ze schijnbaar onhandig verstrengeld geraakte met zowel de electriciteitskabel als de stofzuigers-slang, toen ze plotseling van route veranderde en een beetje verder ging zitten.

Nog half met mijn gedachten op een andere planeet prees ik haar braaf-zijn, toen ik haar even later in de mand spotte met het bewuste knauwtje.

 

Wat was er nu gebeurd… wel… Eerst en vooral was dat knauwtje eigendom van BIG chief Ravasz. Hij had zich erop gestort en had nergens anders nog oog voor.
Zijn brave roedelgenootjes weten al dat gemeenschap van goederen, niet opgaat voor beentjes en alles wat min of meer eetbaar lijk. (Niet dat Ziggy aan broederlijk delen doet. Eigenlijk is Hummer de enige die iets zou afgeven of gewoon vergeet dat ze haar buit in het oog moet houden.)

Zodus, het welbekende stofzuigermoment blijkt hier een signaal te zijn voor de underdogs met snode plannen.

Ravasz heeft namelijk een absolute hekel aan dat stofzuigerding. Hij wil op geen enkele manier ook maar in de buurt zijn van dat rust-verstorende onding.
Eerder deze week merkte ik reeds op dat Ziggy handig gebruik maakte van het moment dat de stofzuiger de hondenmand passeert. Ravasz sprong verschrikt op en stoof de keuken in, Ziggy stapte bloedserieus de voorverwarmde mand in en vleidde zich heerlijk tegen het zachte kussen aan.

Vandaag was het de beurt aan Hummer. De kleine schurk wachtte stilletjes aan de zijlijn het ideale moment af om toe te slaan. Ravasz maakte dat hij weg kwam toen de stofzuiger naderde, en Hummer veroverde resuluut de mand inclusief de buit die Ravasz in alle haast had achtergelaten.

Arme Ravasz stond er een beetje beteuterd op te zien.
Ben cerieus of ook hij die 2 snoodaards doorheeft…