DOGvision | Dagen in het bos
4234
post-template-default,single,single-post,postid-4234,single-format-standard,eltd-cpt-1.0,ajax_updown,page_not_loaded,,moose-ver-1.7, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Even een paar dagen puur natuur. Slapen in een tent. Samen met de doggies.

Dat stond al even op onze planning. Zo ongeveer sinds het allervroegste begin van het voorjaar. Het oorspronkelijke plan was kamperen met alle 4 de hondes, dus ook Eclips.
Spijtig genoeg is dara steeds wat tussen gekomen. Vies weer en regenbuien, werk, examens,…

Met Hummer moesten en zouden we in een tent slapen. Wat er ook gebeurde. Het eerste vrije weekend voor ons beide werd dan ook meteen vastgepint, gemarkeerd en met postits beplakt: KAMPEREN!

De weersvoorspellingen waren niet zo zomers, maar dat kon ons plezier allerminst bederven. Extra warme trui mee, genoeg stekjes, extra dekens voor de honden en hop, weg waren we. De bossen in.

We vonden een camping waar we nagenoeg alleen verbleven. Een handvol vaste caravans, en in de verte een 2tal tenten. Super, maar toch ook een beetje bevreemdend.

 

Na het installeren van onze tent, genoten we nog van een korte luch om vervolgens te gaan wandelen.

 

We keerden pas terug toen de zon al aan warmte inboette en we niet enkel moe en slijkerig waren, maar vooral ook hongerig!

De eerste avond zaten we als groentjes te klungelen met ons kampvuur. Tot onze grote frustratie ging het telkens weer uit. We hadden voldoende rook om rooksignalen tot in Antwerpen te sturen en helemaal te ruiken naar grillchips, maar warmte en vuur… nee dat hadden we niet.. echt.
Gelukkig werkte ons kooktoestelletje wel en warmden we ons op met lekkere soep, om vervolgens doodop onze slaapzak in te kruipen. “Morgen beter” dachten we.

En ja hoor. Dag 2 hadden we in no time een heerlijk vuur dat tot laat in de avond heftig bleef door branden. We praatten, lazen en genoten van het vuur samen met de doggies, tot het absoluut pikdonker was en het hoopje smeulend hout aangaf dat het echt wel bedtijd was.

 

 

 

 

Het was al september. De dagen nog zonnig en warm, maar de nachten reeds behoorlijk fris.
Dicht op elkaar was het heerlijk warm slapen. Zelfs Hummer kon zo een keertje lekker bij ons liggen.

 

 

’s Ochtends wakker worden van het eerste licht door de bomen. Fluitende vogels en heerlijk frisse lucht. Stilte.
Een lekkere kop warme thee bij vers brood met choco.

Heerlijk!

1 Comment

Leave a Reply