“Zeg Fenne, Instagram*, dat is toch voor mensen hipsters die vooral lelijke foto’s maken van eten en daar een filterke** over smijten?”

* Instagram= app voor smartphone/tablet om foto’s te delen.
** foto’s kunnen in het programma zelf bewerkt worden met filters.

Onmogelijk in zijn geheel te ontkennen, ik volg zelfs mensen die vooral (heel knappe) foto’s van eten op instagram delen en iedereen moet een app leren kennen waardoor er wel eens wild gedaan wordt met filters maar Instagram spreekt me dus wel aan. En wel hierom:

pootje Beelden, niets dan beelden. Geen gezever. Pure inspiratie.

pootje Challenges, weektags, … die grenzen doen verleggen. Bv Instagram zelf maakt elke vrijdag een thema bekend voor het weekend. Uitdaging en grenzen verleggen blijft belangrijk om verder te groeien en jezelf te ontwikkelen.

pootje Beelden-netwerk en inspiratie. Ik volg heel gericht de Instagrammers wiens werk me wat doet en dat gaat van foodstylisten, fotografen of illustratoren tot yogi’s en dansers.

pootje De leukste honden (en andere dieren) foto’s allemaal bij elkaar. Een groot deel van de mensen die ik volg zijn op 1 of andere manier creatief bezig met honden(fotografie).

pootje Terwijl facebook op dit moment nog steeds slechts een beperkt aantal fans/volgers/vrienden op de hoogte stelt van nieuwe berichten, toont instagram alles en gelijkwaardig.

pootje Handige manier om foto’s te delen (op facebook)

 

photo(3)
Het duurde even voor ik mijn weg vond op instagram. Ook omdat voor mij niet het aantal ‘likes’ ofzo primeert (likesforlikes = gruwel!), maar vooral het delen van inspiratie en daarvoor moet je natuurlijk de juiste accounts tegenkomen. De pagina van Instagram zelf (@Instagram) is hiervoor een handige gids. Wekelijks worden fotografen in de spotlights gezet, zijn er uitdagingen waaraan je kan deelnemen en onderwerpen belicht die wereldwijd voor beroering zorgen.
Ook de hashtags*** zijn een handige manier om heel gericht op onderwerp te zoeken. (*** het symbool # dat thema’s en onderwerpen vindbaar maakt)

 

Hier nog een paar van mijn favorieten: