Mogwai | www.DOGvision.be | dog photography

Nog niet zo heel lang verwonderde ik me over de heersende rust in huis, ondanks de knalrode vlag die duidelijk wapperde. Enigszins uitgeteld na het onwaarschijnlijk in het oog houden van de Border-dame, moet ik hierop terugkomen en een paar verklaringen herzien.

Ten eerste: Mijn lief braaf Bordertje is echt niet zo een engeltje. Maar ik stel voor, kleine Mo, dat als je snel weer normaal doet, we dat allemaal even gauw vergeten en vergeven. Deal?
Ten tweede: Er is niets mis met Ravasz zijn neus. Het is gewoon heel typisch Ravasz: geen nodeloze energie verspillen maar ALLES geven wanneer de tijd rijp is. *driedubbele-zucht*

 

Loops

Die eerste dagen verliepen inderdaad behoorlijk rustig. We renden naar de winkel voor een broekje- want ohja na 12 jaar kan je dat andere écht niet meer vinden-, repareerden het broekje nog geen 24u later want Mogwai knabbelde eraan en bleef er ook nog eens mee aan de kast hangen-, we dweilden zonder morren- want opeens was ze vergeten dat dringende toestanden buiten horen, wasten het broekje regelmatig uit, zochter het verbandje dat ze er uit trok en ergens achterliet, dweilden nog meer toen ze zonder broekje rond paradeerde en verder was alles peis en vree.

 

Maar dan kwamen de hoogdagen. En kleine puppy-fluppy-poezewoef-Mogwai werd zowaar een Vampirella. Madame Mogwai. Niets onschuldig puppytje meer.
Als een echte liep ze uitdagen rond Ravasz, ging voor hem staan draaien, rollen en onozel doen. Aanvankelijk vond hij dat behoorlijk irritant, maar de lokroep van de natuur was sterk. De arme jongen had geen moment rust. Hij liep piepend door het huis te slenteren als een gekwelde ziel zonder zijn jonkvrouw. En Mogwai, oh die vond al die aandacht héérlijk. Vooral die oormassage.
We dachten wel een oplossing te hebben hoor: wandelen/spelen in overvloed. Wanneer Mogwai aan het werk is, denkt ze immers aan niets anders. Zodus maakten we extra lange wandelingen, gingen joggen, steppen en schapendrijven en ploften uitgeteld in de zetel neer… Ja, wij waren moe, maar die 2 niet.
Daarbij kreeg ik meer scheve blikken van Mogwai dan in alle maanden ervoor.
– hoezo commando, ken ik dat wel?- als ik nu gewoon iets doe waar IK zin in heb, ook goed?
– staar in de verte
– ow shit ze kijkt boos, k zal maar gewoon plat gaan liggen en puppy-achtig kijken.
– dan maar mijn gezinsuitbreidingsplannen aan Ravasz voorleggen.
– * kijkt heiliger dan de paus* en sloopt even later een plant (uiteraard net nadat ik stofzuigde)