DOGvision | Een zelfgemaakt cadeautje
6201
post-template-default,single,single-post,postid-6201,single-format-standard,eltd-cpt-1.0,ajax_updown,page_not_loaded,,moose-ver-1.7, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Painted child clothing with dogs | www.DOGvision.be | Mogwai- Border collie

Mijn metekindje vierde vorige week haar allereerste verjaardag, blies met behulp van haar mama en vele supporters haar eerste verjaardagskaars uit en kreeg een hoop cadeautjes terwijl wij smulden van broodjes, cake en pannenkoeken. Omdat kindjes sneller groeien dan kool (echt, je ziet ze bijna groeien!) stonden er onder andere wat nieuwe kleertjes op de verlanglijst. Behalve dat er voor ons een nieuwe wereld opengaat – want wauw wat een leuke babykleertjes bestaan er, wat een leuke prints en zachte stofjes en kleurtjes en,… – wilden we ook iets persoonlijk maken voor haar. We kozen drie basis bodies die ik beschilderde.

De verf die ik gebruikte was acrylverf, gemixt met een medium (golden gac 900) dat de verf op stof machine-wasbaar maakt. Terwijl de schetsen best vlot beslist waren, verliep het schilderen iets minder makkelijk :-). De grijze stof bleek het best mee te werken, de vezels lagen heel plat en strak terwijl vooral de groene iets soepeler maar ook ribbeliger en pluiziger was en dus moeilijker te bewerken. De verf mocht niet te fel aangelengd worden met het medium want dan zou het te vloeibaar worden en uitlopen, dat wilde ik absoluut vermijden.
Voor een eerste poging ben ik zeker content maar het schilderen op textiel vraagt nog wat oefening.
Nu cerieus of de verf inderdaad ook de wasbeurten zal overleven! πŸ™‚

Yana, first birthday

Yana, first birthday

 

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.