“Dit hadden we niet zien aankomen!” (wat Ziggy’s DNA-test onthult)

Mogwai | www.DOGvision.be | dog photography

In een extra zondagsuitgave van the DOGvision news, staat de analyse van Ziggy’s DNA volledig centraal.

Het leven van ZIggy was altijd gehuld in een beetje mysterie. Ze werd geboren in 2002, maar van nestbroertjes of zusjes weten we niets, ook haar ouders, tantes en nonkels zijn steeds een raadsel gebleven. Het was op een donkere herfstdag de vonken oversloegen dat een gezamenlijk levenspad bewandeld werd en vriendschappen voor het leven werden gevormd.
“Afkomst enzo, het doet er niet zoveel toe, we zien haar zowiso doodgraag,” reageert R. één van Zigjes boezemvrienden. Heel serieus voegde hij er nog aan toe: “Nog liever dan alle koekjes in de wereld!”

Natuurlijk zijn mensen nieuwsgierige wezens, maar gezien het nooit verder kwam dan gissen en Ziggy al haar energie stak in het grootbrengen van een brak die later haar sidekick zou worden, twee prachtige hulphonden, een Border (waar ze nog wat werk mee heeft) en tal van hulphondenpuppy’s in opleiding die een soort sport/trainingskamp onder haar leiding wel konden gebruiken, was de hoop eigenlijk al opgegeven om de waarheid boven water te brengen.

Tot er opeens meer mogelijk bleek dan ooit voor mogelijk werd gehouden: een DNA test voor kruisingen.
Hieronder kan je de resultaten bekijken van de dna-test, en dan zal ook meteen duidelijk worden wie het wedstrijdje gewonnen heeft:

DNA Ziggy | wisdom panel

Het is dus officieel, Ziggy is een mix van aan de ene kant een pure Rottweiler-lijn, en aan de andere kant een mix van een Collie met iets onherleidbaar.

DNA Ziggy | wisdom panel

Van de 22 reacties op de blog (waarvoor dank!), waren er twee die 1 van de rassen juist hadden: Jente (die Collie gokte) en Marion (die voor Rottweiler ging).  Hoera! Jullie winnen- en we zullen jullie de sleutelhangers bezorgden.

Zo, dit was uw correspondent, Mogwai, rechtstreeks vanuit Ziggy’s kamp voor the DOGvision news.
Nog een prettige avond en tot volgende keer!

← Previous post

Next post →

3 Comments

  1. Dat is prettig om te horen !! Maar het doet er ni toe Ziggy heeft haar eigen goed en lief karakter. Grt

  2. Proficiat aan de winnaars.

  3. Die Nova Scotia Duck Tolling is toch wel een goede kandidaat van uitzicht, en zoals Ziggy soms in het water ging….en bleef op onze zondagswandelingen, en achter de zwemvogels ging, was toch ook opvallend. Ik ben hoe dan ook trots op haar, en ze zal altijd in mijn hart zitten en blijven.

Geef een reactie